Les intervencions de salvament baixen un 14% aquest estiu a la platja de Badalona

  0
  Platja - cadira.JPG

  24/09/2013 – S’han realitzat un total de 656 assistències, relacionades amb picades de meduses, lipotímies, cremades, ferides o fractures, entre altres; també s'ha produït un rescat i nou evacuacions.

  Les intervencions de salvament i socorrisme a la platja de Badalona s’han reduït aquest estiu un 14 per cent respecte a l’any anterior, segons les dades del balanç final de la temporada de bany, acabada el dia 1 de setembre. Un dels motius d’aquesta reducció d’actuacions ha estat l’augment en un 34 per cent de les accions preventives de situacions de risc, segons l’Ajuntament. El servei de salvament i socorrisme ha estat efectuat per l’empresa especialitzada Pro-Activa, mentre que la Guàrdia Urbana s’ha encarregat del dispositiu de vigilància a la platja.

   

  Aquest any s’han realitzat un total de 656 assistències, relacionades amb picades de meduses, lipotímies, cremades, ferides o fractures, entre altres. També s’han produït 1 rescat i 9 evacuats. Pel que fa a les accions preventives, n’hi ha hagut un total de 2.497. En aquest cas s’ha tractat de recomanar i prevenir situacions de risc com evitar que alguns banyistes es llencessin des del pont del Petroli o s’allunyessin més enllà de les senyalitzacions flotants que marquen la zona de bany. També s’ha controlat el bany en dies en què hi havia bandera groga o vermella. De tota manera, la bandera verda ha onejat un 78 per cent de la temporada.

   

  Un altre dels serveis oferts aquest estiu, el d’acompanyament al bany per a persones amb mobilitat reduïda, s’ha incrementat en un 19 per cent respecte a l’any anterior. Aquest estiu 259 usuaris han pogut accedir a la platja gràcies a aquest servei que ha comptat també amb la col·laboració de Voluntaris Badalona. 

   

  Pel que fa a les actuacions dutes a terme a la zona per la Unitat Territorial Ciclista de la Guàrdia Urbana cal destacar l’aixecament de 18 actes per llençar-se des del pont del Petroli, 95 actes per realitzar venda ambulant, 4 per infraccions en l’Ordenança de Civisme i altres 4 per infraccions en altres ordenances. Altres serveis operatius de la Guàrdia Urbana han aixecat també diverses actes a la zona, sobretot per infraccions en l’Ordenança de Civisme.