Les Nit de les Venus més vista

  0
  ANM3129.jpg

  25/10/2014 – Aquest dissabte al vespre es viurà el moment àlgid d’un festival preparat i programat amb molta cura durant pràcticament tot un any; la gala de cloenda serà retransmesa arreu de Catalunya.

  Aquest dissabte al vespre es viurà el moment àlgid d’un festival preparat i programat amb molta cura durant pràcticament tot un any. D’una edició en la que l’organització ha volgut bolcar-se més que mai i que ha comptat, tota aquesta setmana, amb la participació i la complicitat de milers de persones, des de veïns fins a cineastes i directors, passant per comerciants, col·laboradors i patrocinadors. Tot plegat per fer del 40è aniversari del Filmets un esdeveniment cultural i ciutadà inoblidable i especial que culmina amb la Nit de les Venus.

   

  A partir de les vuit del vespre, el Teatre Zorrilla serà el centre d’atenció del món del curtmetratge. La gala de cloenda, presentada pels periodistes Espartac Peran i Lídia Herèrdia, coronarà els guanyadors d’aquesta 40ª edició, i ho farà davant les mirades de milers de persones. Per primer cop, la Nit de les Venus serà vista, no només a Badalona, sinó arreu de Catalunya, gràcies a la retransmissió en directe a través de la Xarxa de Comunicacions Locals.

   

  A més de l’entrega dels guardons, la gala de cloenda estarà repleta de sorpreses, que els organitzadors no han volgut avançar. Igual que la nit de la inauguració i altres sessions, la celebració final estarà amenitzada amb actuacions musicals i espectacles, de la mà de la Filmets Band o l’Oca Underground, entre altres grups. Tambés es coneixeran els guanyadors dels premis sortejats entre el públic participant, com l’any de cinema gratuït al Megacine del Màgic.

   

  Premis de fins a 2.000 euros

   

  Durant la gala de cloenda es repartiran un total de 18 premis, 15 dels quals dotats amb entre 2.000 i 500 euros. Tots ells, a més, aniran acompanyats d’una Venus de Badalona, a excepció del Marvin&Wayne, un guardó especial que facilitarà la distribució d’un curtmetratge a 50 festivals internacionls. El premi a la millor pel·lícula serà el més perseguit pels competidors, sense desmerèixer el premi especial del jurat o el del públic, entre altres. Recordem que no només el jurat tria guanyadors, també el públic, els Amics del Zorrilla o els Amics de la Música de Badalona, entre altres.

   

  Alguns d’ells s’han anat decidint al llarg de la setmana, però l’alt nivell dels curts està fent molt complicades les decisions del jurat. De fet, segons expliquen des de l’organització, hi ha guanyadors que no es van decidir fins ahir a la nit. Per conèixer el nom dels propietaris de les Venus, no obstant, haurem d’esperar a aquest vespre.