Les Nits al Port tornen carregades de cultura popular, música i espectacles

  0
  nits port.jpg

  07/07/2017 – Les havaneres, la tradició catalana, el cant coral i el jazz protagonitzaran aquest primer cap de setmana.

  La primera vetllada de “Les Nits al Port de Badalona” sempre obre amb la cultura popular catalana i aquest divendres, 7 de juliol, ho farà amb el grup d’havaneres Son de l’Havana i l’espectacle Pell de Cafè.  En aquesta ocasió, l’esbart convidat per continuar amb la programació en prime time de la cultura tradicional catalana és l’Esbart de Sant Martí, una formació amb molta trajectòria que consolida la fórmula del festival de Badalona d’incloure en la programació formacions convidades.

   

  L’endemà, dissabte 8 de juliol, el festival dedica la nit a homenatjar la veu, i ho fa a través del cor de Tiana,  en la línia d’ampliar la base de la programació a formacions veïnes, i amb el sextet liderat pel músic i vocalista badaloní Martí Serra. Pel que fa al Cor de Tiana, oferirà un homenatge al cant coral català, amb recull de peces populars entre el repertori dels Cors de Clavé i peces més actuals adaptat, transcrit i harmonitzat pel Mestre Josep Mut, amb la transcripció a piano d’en Xavier Teruel. Es tracta d’una cantata on es recopila la història del cant coral català, amb peces acompanyades al piano per en Marc Freixes, de manera seguida i sense pauses, sota la direcció de Elionor Canas.

  Per la seva banda, el músic badaloní Martí Serra presentarà en la segona part de dissabte un disc molt especial, "Cançons mecanoscrites", on a més del saxo ens descobreix la seva faceta de baixista i songwriter. Acompanyat del sextet de músics els Pintors d'Ànimes -Gemma Abrié, Josep Traver, Mar Serra, Aleix Tobias i Pau Figueres-, Serra oferirà un repertori de cançons originals que van més enllà del jazz, per endinsar-se en el pop, el folk o el soul. Cançons que parlen de moments de dificultat, i de com l'amor, l'amistat… o la música!, són els herois que ens rescaten de l'adversitat i ens retornen la màgia perduda. Martí Serra és conegut com a saxofonista de jazz. Ha enregistrat quatre discos com a líder, i una trentena com a sideman, tocant amb primeres figures del jazz del país i en escenaris i festivals d'arreu del món.

  El Festival d’Estiu “Les Nits al Port” consolida  durant el 2017 la cinquena edició com l’oferta lúdica més completa per a les nits del mes de juliol a la ciutat, amb una programació de diferents estils artístics, amb mostres de música tradicional de diferents orígens, jazz, corals i pop i amb el segell propi de la cloenda del darrer cap de setmana amb espectacles de dansa i d’òpera de primer nivell que congreguen a la ciutat, que ho espera,  i a persones de l’àrea metropolitana.

   

  Totes les actuacions comencen a les 22h. L’accés al port durant el Festival és lliure, l’aparcament gratuït i es complementa amb oferta gastronòmica.  Com a novetat, en aquesta  V edició se suma a aquesta iniciativa l’establiment de restauració del Port Sant Anastasi, que els dimecres del mes de juliol (dies 5,12,19 i 26 també a les  22h) programa actuació del reconegut pianista i compositor badaloní Ismael Dueñas amb el seu trio de piano de jazz contemporani.