Les obres de millora de polígon Badalona Sud arrencaran aquest primer trimestre de 2018

  0
  64
  IMG_8182.JPG

  15/01/2018 – L'Ajuntament treballa en l'adjudicació de les obres, que suposaran una inversió d'uns dos milions d'euros.

  L’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona invertiran uns dos milions d’euros per millorar i modernitzar el polígon Badalona Sud. El projecte, que va ser anunciat l'estiu de 2016, preveu actuacions per renovar infraestructures i serveis i inclou accions de manteniment del polígon com la rehabilitació d’una part de l’asfaltat i la millora de la senyalització. Més d'un any després, el projecte es troba en la seva fase final de licitació, i des del govern esperen que les obres arrenquin aquest primer trimestre d'any.

   

  A banda de reformes d'asfaltat i senyalització, també es faran actuacions “smart city”, com ara la instal.lació de fibra òptica i punts d’accés Wi-Fi, i de caràcter mediambiental, amb la millora de l’enllumenat públic amb tecnologia LED. El total de la inversió d’aquest projecte està cobert en un 30% per l’Ajuntament de Badalona i en un 70 %, per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

   

  Els carrers inclosos dins del pla de millora són l'avinguda Maresme, el carrer Indústria, el carrer Juli Galvez Brusson, el Passatge de Doplà, el Passatge Moixó i l'avinguda Alfons XII.

   

  El regidor de Promoció Econòmica, Àlex Mañas, es mostra molt satisfet perquè l'inici d'obres es pugui produir properament, ja que seran, assegura, les primeres obres de millora d'un polígon a Badalona després de dècades. El responsable avança que els treballs no són d'alta complexitat i que podrien estar enllestits en uns tres mesos.

   

  Badalona es troba dins el 'top 10' de Catalunya en nombre d’empreses i el polígon Sud és un dels més importants de l’àrea metropolitana. En aquest sentit, amb una mica més de 450 empreses i uns 6.300 treballadors, el 45% de l’ocupació que genera encara ho fa en el sector industrial. A més, al polígon Sud s’hi ubiquen la meitat de les empreses exportadores de Badalona i la majoria de les empreses més avançades tecnològicament.