Téllez es torna a acollir al seu dret a no declarar als jutjats de Badalona

  0
  IMG_2047.JPG

  15/01/2018 – El regidor està sent investigat a instàncies de Fiscalia per suposades desobediència i prevaricació.

  El regidor de Guanyem Badalona Jose Téllez s'ha personat aquest dilluns al matí als jutjats de Badalona com a investigat per presumptes desobediència i prevaricació en el cas dels cartells d'Òmnium requisats per la Guàrdia Urbana a finals de setembre. Com ja va fer a la Ciutat de la Justícia davant la policia judicial, Téllez s'ha acollit al seu dret a no declarar davant del jutge instructor, Josep Maria Noales.

   

  El tinent d'alcalde, que està investigat a instància de la Fiscalia, que estava present aquest dilluns al jutjat nº 4, va intervenir la nit dels fets en una disputa entre uns activistes d'Òmnium i uns agents de policia que van intervenir uns cartells de propaganda. Téllez insisteix en que només va evitar que la tensió pugés de to i va recuperar els cartells del cotxe patrulla sota la seva responsabilitat “per garantir el dret de llibertat d'expressió i propaganda política”.

   

  El membre de Guanyem recorda que ell ja va testificar voluntàriament a la comissaria de la Guàrdia Urbana al dia següent dels fets, i que llavors ja va deixar clar com va succeir tot. Tot plegat, creu, forma part de la “persecució a Jordi Cuixart”, a qui ha tornat a recordar aquest dilluns.

   

  Ara cal veure si el jutge decideix arxivar o obrir la causa, un cop acabi el procés de diligències, dins del qual també és previsible que siguin cridats en qualitat de testimonis els agents presents aquell dia, a qui també ha cridat a declarar el Tribunal Suprem en el marc de la causa contra Jordi Cuixart. D'altra banda, la Fiscalia també podria demanar en qualsevol moment que el cas passés a mans del Suprem, dins de la mateixa investigació.