Les pistes Paco Aguila continuen agonitzant

  0

  Les pistes d’atletisme Paco Águila de Badalona han vist, sens dubte, millors dies. Des de fa anys, els problemes s’han anat succeint en aquest equipament esportiu situat a la carretera de Canyet.

  Podria dir-se que el començament de tot va ser al 2015, quan es van fer unes obres a les pistes per canviar la gespa, fet que no va deixar una altra alternativa als usuaris que  buscar un lloc provisional per entrenar. Al següent any, la Federació Espanyola treia una llei que obligava a que totes les pistes esportives es re homologuessin cada 20 anys. “Aquí no s’ha fet cap manteniment des de fa 15 anys, tenim material d’origen i la pista ara ha quedat il·legal”, comenta a aquest Diari el David Gallego, entrenador i president de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona. “L’Ajuntament en aquesta època no podia pagar l’estudi que determinaria les millores que calien, així que ho vam pagar de fons propis”. Un jutge va determinar, a partir d’aquest estudi, que les pistes no estaven en condicions per l’entrenament de cap dels equips de rugbi o atletisme. És a partir d’aquest moment que la degradació només començava. El manteniment, nul: matalassos fets pols, pesos i martells oxidats, obstacles a punt de partir-se, etc.

  L’Ajuntament ho vol solucionar durant aquest mandat

  “Fa 1 mes que vam parlar amb l’Ajuntament i la resposta va ser que estiguéssim tranquils, que ho arreglarien durant aquest mandat. Ens van dir que la ciutat tenia un deute amb la instal·lació i que seria prioritat arreglar-la. Esperem que sigui veritat perquè aquestes no haurien de ser cap moneda de canvi”, declara el president de la UGE. El David, a més, denuncia també la manca de manteniment fora de l’equipament, ja que l’accés a les pistes es troba gairebé intransitable i la senyalització ha arribat fa poc. “És una zona que dona por, no hi ha llum ni llocs per asseure’s”.

  Els pressupostos d’inversió, ara, es troben pendents i des de la UGE ho tenen clar: les pistes no haurien de ser negociables.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí