Les polítiques socials marquen la proposta de pressupost municipal pel 2019

  0
  Reunió.jpg

  El govern municipal ha presenta la seva proposta de pressupost pel proper exercici 2019, en reunió mantinguda amb la resta de grups municipals. La seguretat, els serveis socials, la neteja, i el manteniment de carrers i instal·lacions esportives, són els eixos fonamentals d’aquest pressupost, amb un marcat perfil de caràcter social, amb un augment de 14,6 milions d’euros respecte al del 2018, situant-lo en 167,7 milions d’euros el pressupost ordinari, més 7 milions en el d’inversions, el més alt d’aquesta dècada.

  En l’àmbit de personal, les despeses augmenten en proa d’un 12%, ameob un total de 109 noves contractacions, 27 de les quals seran d’agents de la Guàrdia Urbana i 24 professionals pels Serveis Socials. La partida de compra de béns i contarcxtació de serveis augmenta en un 15%. Aquesta partida inclou serveis com la neteja i manteniment, planificació esportiva, Guàrdia Urbana i Protecció Civil, planificació educativa o promoció de l’ocupació, entre altres. En aquest sentit, la gran novetat és el Departament d’Acció i Promoció Social, amb un augment d’un 730%, que té com a objectius destinar-lo als Serveis de Residència d’Estada Limitada, amb el qual arribar a acords amb grans operadores per la compra d’habitatge per casos d’emergència, i al Servei d’Intervenció Socioeducativa, per nois i noies en situació d’exclusió social.

  Les transferències a organismes municipals, i altres com per exemple els ajuts pel lloguer són altres dels aspectes destacats en aquesta proposta de pressupost.

  7 milions en pressupost d’inversions

  Millores en la Guàrdia Urbana, algunes plantejades en la presentació de la seva reorganització, la rehabilitació d’escoles, la remodelació del Passeig Marítim, la rehabilitació d’algunes places i la creació de nous equipaments, són algunes de les partides destacades en el pressupost d’inversions presentat pel govern municipal.

  Audiència pública

  El dilluns, 3 de desembre, tindrà lloc una audiència pública per presentar aquests pressupostos, en la qual podran participar tant els ciutadans com les entitats que així ho desitgin

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí