Les reivindicacions de Guàrdia Urbana es traslladen al Ple i a la plaça de la Vila

  0
  IMG_0103.JPG

  26/04/2017 – Agents de la policia local s'han manifestat i han reclamat una renovació del material del qual disposen.

  La plaça de la Vila ha viscut aquest dimarts una de les tardes més mogudes del mandat. Diferents reivindicacions laborals i ciutadanes han coincidit davant la Casa de la Vila, una estona abans del Ple, i han exercit d'intensa banda sonora durant part de la sessió. Badalona Capaç o neteja municipal, entre d'altres, han estat al costat de desenes de membres de la Guàrdia Urbana que, convocats per SFP i PSU han protestat per la manca de material i personal del cos.

   

  Carregats amb pancartes, samarretes sota el títol de 'Guàrdia Urbana Badalona en lucha', clàxons, fulletons i gots de plàstics cordats amb fils simulant transistors rudimentaris, el moviment de protesta policial ha encapçalat l'onada de soroll que s'ha fet sentir a les portes del Ple.

   

  També al seu interior, on el representant del Sindicat de Funcionaris de Policia, Óscar Parada, ha pres la paraula per destacar la precarietat de molts dels materials amb els quals treballa la policial. “Les inversions en Guàrdia Urbana han estat minses o inexistents des del darrer govern del PSC amb CiU”, afirma Parada.

   

  En aquest sentit, considera que el govern “ha tingut temps” de fer millores en aquests quasi dos anys, i retreu que “no hi ha prou amb la reestructuració i el nou sistema de plusos”, que ha posat en valor per ser “més just”, això sí.

   

  El debat ha sorgit arran de dues mocions, una presentada per PSC, PDCAT i Unió i Ciutadans, per demanar millores extraordinàries i urgents en el material, i una segona, presentada pel PP, demanant suport al cos policial i reprovant l'alcaldessa.

   

  Totes dos han estat aprovades, la primera, fins i tot, amb el suport del govern, que reconeix la necessitat d'incorporar nou material i més efectius, i que ha aprofitat per recordar que està pendent d'executar una inversió de 600.000 euros en el cos, comptant diferents àmbits i millores.