Les troballes arqueològiques de la C-31, entre les 10 millors del món d’aquest 2017 segons la National Geographic

  0
  IMG_0504.JPG

  10/01/2018 – Els descobriments que es van produir a principis d'any estan recollits a la llista de la prestigiosa publicació.

  Badalona ha ocupat aquest 2017 una posició rellevant dins el mapa de les troballes arqueològiques. Així ho han considerat aquests dies diferents publicacions, entre elles la National Geographic. La prestigiosa firma inclou els descobriments que van tenir lloc al lateral de la C-31 de Badalona en la seva llista de les troballes més importants de l'any a nivell mundial.

   

  Les 'domus' de Baetulo, la figura del déu Baco, els mosaics i tots els altres elements comaparteixen el rànking amb restes excavades a Amèrica Central, a altres països d'Europa, Egipte o l'Orient Pròxim, de diferents cultures i civilitzacions com la grega, l'asteca o la maia.

   

  Recordem que les troballes al lateral de la C-31 han estat cabdals per replantejar la visió que es tenia fins ara de Baetulo, sobretot a nivell d'espai. I és que el descobriment va mostrar que la vila era més gran del que es pensava, i també que estava molt arrelada al cultiu de la vinya i la producció de vi.