L’Esbart Dansaire de Rubí obre l’Espai A al Círcol Catòlic

  0
  esbart circol.jpg

  14/02/2015 – L’Esbart Dansaire de Rubí, entitat amb 83 anys d’història, actua aquest diumenge, 15 de febrer, al Círcol Catòlic per obrir la programació d’enguany de l’Espai A. 

  L’Esbart Dansaire de Rubí, entitat amb 83 anys d’història, actua aquest diumenge, 15 de febrer, al Círcol Catòlic per obrir la programació d’enguany de l’Espai A. Som i serem presenta el seu repàs a la dansa tradicional a través d’una estructura en dues parts. D’una banda, sota el nom de Miratges, l’espectacle indaga en els orígens de la identitat a través del ball pla, ballat per parelles i molt estès al segle XIX caracteritzat per l’absència de salts; la sardana, o les corrandes, una dansa cantada que es balla per parelles. De l’altra, la segona part, Places i envelats, recorda a l’espectador com ha estat fins ara la seva festa per reafirmar-ne la continuïtat. Serà aquest diumenge a partir de les 18.30h.

   

  Els 83 anys d’existència de l’Esbart Dansaire de Rubí avalen la seva experiència en la producció i presentació d’uns espectacles sempre atents en la conservació i difusió del llegat cultural del nostre país. Som i serem és un espectacle que uneix una investigació profunda pels orígens del ball català, i alhora en demostra la seva capacitat d’emoció a l’actualitat.

   

  L’Espai A és un circuit d’arts escèniques amateurs creat l’any 2011 amb l’objectiu de fomentar una programació estable no professional arreu de Catalunya, per tal de posar a l’abast del públic en general produccions de qualitat dins els àmbits del teatre, del cant, de la dansa i de la música, així com també potenciar i impulsar la creació de nous públics, augmentar l’ús dels espais escènics dels ateneus i oferir nous canals per l’explotació de les produccions amateurs. L’Espai A és una unió d’esforços de diversos agents culturals del país, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i amb la col·laboració de Moviment Coral Català, Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Federació Catalana de Societats Musicals i Agrupament d’Esbarts Dansaires.