L’escola Arrels-Esperança incorpora l’ús del ‘smartphone’ a classe

  0
  56
  P1000611.jpg

  20/12/2014 – El centre ubicat a Llefià ha ampliat l'ensenyament de les noves tecnologies a través de la incorporació de dispositius com els mòbils i les tablets.

  Algunes noves tecnologies, sobretot els smartphones, s’han convertit en dispositius objecte de distraccions per als estudiants durant les hores escolars i que els centres es veuen obligats a controlar. De fet, es tracta d’una qüestió que la Generalitat vol regular, previ debat amb la comunitat educativa. L’Escola Arrels-Esperança, que internament ja ha desenvolupat aquest procés, ha volgut anar un pas més enllà i aprofitar aquest context en el que la tecnologia està cada cop més present en el dia a dia per incorporar-ho al seu programa lectiu.

   

  Durant una hora setmanal, des de 5è de Primària fins a 4rt d’ESO, el centre afegeix l’assignatura d’Investigació Digital a les ja consolidades Projecte d’Aprenentatge, Ús de les Tecnologies i les optatives d’informàtica. Per fer-ho possible, l’escola disposa d’una nova aula equipada amb 30 ordinadors portàtils i 30 iPads, sense cap inversió extra per a les famílies, a més d’incorporar l’ús dels telèfons mòbils dels alumnes a les classes de Secundària, com a eina educativa per comprovar APPs, llegir codis QR i gravar i editar vídeos, entre d’altres exemples.

   

  La direcció de l’Escola Arrels-Esperança explica que tant l’alumnat com el professorat necessiten una formació específica d’aquestes eines degut a la velocitat dels canvis tecnològics, per tal que es puguin garantir uns continguts reglats i una competència digital d’avantguarda durant la vida escolar i posterior. Tanmateix, consideren que aquest procés ha de ser lúdic, pràctic i significatiu, i que el tractament que pretenen impulsar no té precedents ni en continguts ni en metodologia ni en recursos humans i materials.

   

  Per fer-ho correctament, el centre s’inspira en mSchools, un dels àmbits de treball del Mobile World Capital Barcelona. A més, l’assignatura es completarà amb conferències i xerrades amb experts de fora de l’escola, visites al Mobile World Capital i a l’Apple Store. Entre d’altres coneixements, els alumnes treballaran l’ús de les eines Google (Gmail, Drive, Google Docs), conceptes bàsics d’ordinadors i Internet (configuracions, TCP/IP), les connexions entre dispositius, el tractament d’imatges i de vídeos, eines de presentacions (Prezi), les xarxes socials i la seva capacitat publicitària, els sistemes operatius mòbils o eines per emmagatzemar informació al núvol.