L’escola més antiga de Badalona reivindica el projecte per construir el seu nou edifici

  0
  76
  ventos mir.jpg

  19/11/2015 – L'escola es divideix, des de fa vuit anys, entre barracons i unes instal·lacions de 90 anys d'antiguitat; volen accelerar el projecte que se'ls va prometre fa quasi una dècada.

  La comunitat educativa pública de Badalona no descansa. Si fa uns dies era la plataforma de Canyadó i Casagemes, aquests dies ha posat en marxa les seves reivindicacions el col·lectiu de l’escola Ventós Mir, situada en l’edifici educatiu més antic de la ciutat, que aviat complirà 90 anys, i que en porta vuit esperant la construcció de les seves noves instal·lacions. Llavors, la Generalitat va decidir cobrir l’augment de l’alumnat amb l’ampliació d’una línia i la disposició de barracons, en comptes de reformar l’edifici original, a l’espera de poder aixecar-ne un de nou. Quasi una dècada després, però, tot continua igual.

   

  El futur del Ventós Mir passa pel solar de l’Estrella, a tocar de la plaça Pompeu Fabra i la rambla Sant Joan. És allà on està projectada el nou centre, en uns terrenys que tècnicament i urbanística s’han trobat amb molts entrebancs que han anat impedint arrencar la iniciativa. “Diferents governs ens han rebut, però el projecte de l’Estrella sempre ha estat aturat”, explica la portaveu de l’AMPA, Maria del Mar Salvat. Prop d’una desena de grups, entre P3 i 2n de Primaria, fan classe als barracons, situats a uns minuts a peu de l’edifici antic, on, diu Salvat, “no s’hi cap”. “La necessitat d’una nova escola de dues línies a la zona és una evidència des de fa anys”.

   

  Cansat d’esperar, el col·lectiu de l’escola ha començat mobilitzacions i prendrà la paraula al proper ple municipal, on es debatrà una moció a favor de la construcció del nou centre. També es concentraran a la plaça de la Vila, on pensen fer-se escoltar. Fonts municipals expliquen que des de l’Ajuntament ja s’han fet totes les gestions per sol·licitar la cessió anticipada del solar de l’ARE l’Estrella per tal de poder-lo tenir disponible perquè la Generalitat construeixi l’escola.