El petit comerç vol portar al Contenciós Administratiu l’operació de la Penya i Mercadona a Pomar

  0
  43
  terrenys pomar.jpg

  19/11/2015 – La Federació d’Associacions de Comerciants de Badalona estudia presenter un Contenciós-adminsitratiu contra el canvi d’usos que ha de permetre a la Penya vendre uns terrenys a Mercadona. 

  La Federació d’Associacions de Comerciants de Badalona estudia presenter un Contenciós-adminsitratiu contra el canvi d’usos que l’Ajuntament de Badalona va impulsar durant el darrer mandat per tal que la Penya pugui vendre uns terrenys a Mercadona. La modificació va superar totes les fases inicials a nivell local i va obtenir el vistiplau de la Generalitat, però resta una darrera aprovació a nivell municipal abans que el club pugui segellar l’acord i rebre uns ingresos que el seu president, Jordi Villacampa, afirma claus per poder sortir de la difícil situación económica actual.

   

  El canvi de PGM i l’operació urbanística, recordem, han de servir per requalificar com a sòl d’ús comercial 6.000 dels 10.000 metres quadrats que La Penya té en propietat al barri de Pomar, i cedir a l’Ajuntament els 4.000 restants i 6.000 més situats al Mas Ram per aixecar equipaments i urbanitzar espais públics, l’arranjament de bona part dels quals correria a càrrec del propi club. De la permuta, resultaran la implantació d’un Mercadona i un equipament comunitari municipal al barri del Pomar i, d’altra banda, un equipament comunitari i una zona verda públics al centre del barri del Mas Ram.

   

  Els comerciants consideren que l’operació i la permuta “no és d’interés públic” perquè, afirmen, treuen terrenys per a equipaments a Pomar i ataquen directament al teixit comercial del barri i al seu mercat municipal. “No estem en contra de cap entitat esportiva, però sí de l’extensió de Mercadona a Pomar”, assegura el president de la federació, Joanquím Nocete. El recurs, si s'acaba presentant, ha d'entrar abans del 24 de novembre.

   

  El regidor de Promoció Econòmica, Àlex Mañas, assegura respectar les decisions de la Federació, com les de qualsevol entitat privada de la ciutat, però creu més convenient dialogar i negociar abans que portar una qüestió com aquesta als jutjats.

   

  La regidor d’Esports, María Gallardo, en declaracions a Ràdio Badalona, ha afirmat aquest dimecres que la ciutat s’ha de replantejar les ajudes que es concedeixen a la Penya per a assegurar la seva subsistencia económica: “Si no es pot estar en una categoría, no s’està, però Badalona no pot fer més sacrificis”.