L’Escorxador acull aquest cap de setmana les Jornades Internacionals de la Guitarra

  0
  33
  Guitarra.jpg

  28/04/2017 – Amb motiu del bicentenari del naixement del guitarrista Antonio Torres

   

  La Nau 3 del Centre Cultural L'Escorxador serà aquest cap de setmana l'escenari de les Jornades Internacionals de la Guitarra, organitzada per l'Associació de la Guitarra de Badalona, amb motiu del bicentenari del naixement del guitarrista Antonio Torres Jurado, conegut com l''Stradivarius de la guitarra', que va ser qui, al segle XIX, va definir l'estructura i la forma d'aquest instrument tal com avui el coneixem.

   

  Aquestes jornades s'inauguraran aquest divendres, 28 d'abril en un acte que se celebrarà a les 18 hores a la Casa Amèrica Catalunya de Barcelona, on s'oferirà la conferència 'La Cumbre' sobre la figura de Torresna exposició de rèpliques de les seves guitarres i un concert del reconegut concertista Antonio López Palacios.

   

  Concurs de joves intèrprets

   

  A partir d'aquí, els actes es traslladaran a l'Escorxador i dissabte, dia 29, s'iniciarà amb la convocatòria de la tercera edició del Concurs de Conjunts de Cambra amb Guitarra per a Joves Intèrprets, que enguany vol commemorar el 150è aniversari del naixement del compositor i pianista Enric Granados.

   

  Tot seguit, a partir de les 16:30h, continuaran les conferències sobre la investigació i restauració de la guitarra, mentre que Quartet Terpsícore finalitzarà el dia amb un concert.

   

  Diumenge, de 10:30 a 17h, se centrarà en la vida de Torres amb noves conferències, i Carles Trepat clausurarà les jornades, a les 19h, amb un concert.

   

  Totes les activitats seran gratuïtes i obertes a tot el públic, tot i que les persones que assisteixin a les conferències anteriors als concerts, tindran prioritat d'accés als concerts, obtenint així una plaça reservada.