L’esport xinès arriba al Port de Badalona

  0
  Dragon Boat.JPG

  23/09/2016 – Amb el Primer Festival Dragon Boats, que se celebrarà aquest dissabte, 24 de setembre, de 15 a 20.30h.

  Els objectius principals d'aquest esdeveniment es presentar i promoure la pràctica de la modalitat esportiva, anomenada dragon boats, d'origen xinès i que té molts seguidors en alguns punts catalans, com el Llac de Banyoles i el Canal Olímpic de Catalunya, ja que és reconeguda en la Federació Catalana de Piragüisme. A més a més, la festa coincideix amb la festivitat de Mare de Déu de la Mercè, una data important en el calendari xinès, concebuda com la festa central de la tardor.

   

  Durant la jornada, petits i grans podran gaudir d'activitats gratuïtes com un tast d'aquest esport, inflables, jocs, maquillatge i fins a un concurs de dibuix. L'acte oficial arribarà a les 5 de la tarda amb els parlaments del cònsol de la Xina de Barcelona i de l'alcaldessa de Badalona, que també pintaran els ulls del drac de les dues canoes del Club Esportiu Dragon Boat de Badalona. A partir d'aquí, a les 18h, es realitzarà una exhibició de dragon boat i una cursa entre bot occidental i bot oriental. Una masterclass de zumba de 30 minuts a les 19h posarà el punt final a la primera edició d'aquest festival.

   

  Destacar que el  dragon boats, un esport que es realitza sobre una embarcació de rem amb 12 vogadors, un timoner i un acompanyant que marca el ritme amb un timbal.