El primer campionat d’Espanya de Swimrun finalitzarà a Badalona

  0
  Swimrun 2.JPG

  23/09/2016 – Aquesta modalitat esportiva de nova creació ha arribat a Catalunya des de Suècia i és una barreja de running i natació en aigües obertes.

   

  El pròxim 20 de novembre, el litoral badaloní exercirà de línia d’arribada del primer campionat d’Espanya de Swimrum que se celebrarà a l’Estat. La prova, batejada com a Neda el món Swimrum Barcelona, s’iniciarà a Cabrera de Mar i durà a tots els participants fins al Pont del Petroli.

   

  El Swimrun és una modalitat esportiva molt nova, ja que va néixer a Suècia el 2002. A partir del 2005 ja es va començar a competir de forma oficial en alguns Països Nòrdics i l’afició que ha generat ha estat tanta que aquest novembre Espanya s’hi estrenarà.

   

  Cal destacar que en el Swimrun s’alternen trams de running amb altres de natació en aigües obertes. No hi ha transicions i, per tant, és necessari nedar amb les sabatilles de córrer i córrer amb el neoprè posat.

   

  La presentació de la Neda el món Swimrum Barcelona va tenir lloc el passat dimarts a Badalona, en un acte que va comptar amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Maria Gallardo; del cap de l’organització del campionat, Marc Caballé; i de diversos atletes i esportistes com Valentí Sanjuan, Santi Pellejero, Pedro García Aguado, Fanny Danckwardt i Miriam García.

   

  Múltiples distàncies

   

  La competició que el pròxim 20 de novembre se celebrarà al litoral de la nostra ciutat ha assolit la condició de campionat d’Espanya en una de les seves modalitats. La prova per parelles en la distància de 32,8 quilòmetres coronarà als primers campions nacionals de Swimrun de tota la història.

   

  També hi haurà proves en categoria masculina, femenina i mixta i els participants podran escollir dues distàncies de menys dificultat: 21.4 quilòmetres i 11.9 quilòmetres. Al llarg de la jornada, els atletes passaran per diferents localitats del Maresme i del Barcelonès Nord. Cabrera, Vilassar de Mar, Masnou, Montgat, Premià de Mar i Badalona seran els escenaris per on es desenvoluparà la competició.