L’esquerra badalonina reivindica i recorda la 2a República

  0
  republica.jpg

  16/04/2013 – El col·lectiu Avancem organitza avui una xerrada amb polítics, activistes i historiadors sobre la 2a República a Badalona i sobre l'obsoleta situació de la monarquia.

  Coincidint amb l’aniversari de la proclamació de la 2ª República, aquest diumenge 14 d’abril, la societat civil i política a Badalona aprofita aquests dies per reivindicar la república com a forma de govern alternativa a la monarquia. Sobre això, precisament, debatran avui historiados i personalitats vinculades amb la política badalonina en una xerrada organitzada pel col·lectiu Avancem a la seu de la FAVB (19h).

   

  L’objectiu de la trobada és fer una reflexió profunda sobre la monarquia actual, que segons els organitzadors ja es comença a trobar molt obsoleta, i un canvi cap a un model en el qual el poble esculli el Cap de l’Estat, així com un replantejament de l’actual estructura de les comunitats autònomes. Tanmateix, Avancem vol retre un petit homenatge a l’etapa de la 2ª República a Badalona, reivindicant figures com la de l’alcalde Xifré.

   

  Els integrants de la taula seran l’historiador i exregidor d’ERC Mateu Chalmeta, l’historiador i membre de la pastoral de Badalona Emili Ferrando, l’activista Adoni González i l’historiador i membre d’ERC Jordi Albadalejo, tots plegats moderats pel regidor socialista Josep Duran.