El PSC denuncia Albiol davant l’Agència Catalana de Protecció de Dades

  0
  39

  16/04/2013 – Els socialistes creuen que el PP ha fet ús de dades municipals per enviar cartes "sense cap finalitat informativa emparada per la llei".

  El passat dijous, dia 11 d’abril, el PSC va registrar una denúncia davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades per la utilització dels fitxers de dades municipals que reiteradament, diuen, ha fet el govern d’Albiol “per justificar d’incompliment de la seva promesa electoral relativa a la gratuïtat dels llibres de text”.

   

  Els socialistes consideren que l’alcalde ‘popular’ ha enviat tres cartes als pares i mares de fills en edat escolar del municipi de Badalona (l’1 de setembre de 2011, el 12 de setembre de 2012 i el març de 2013) mitjançant la utilització dels fitxers de dades municipals, “presumiblement el Padró Municipal d'Habitants”.

   

  El grup municipal socialista creu que “aquestes cartes no tenen cap finalitat informativa que pugui estar emparada per la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local ni per la Llei Orgànica de Protecció de Dades”, ja que “l’alcalde s’adreça a un segment concret de la població per justificar l’incompliment d’una promesa electoral”.

   

  Des del govern local veuen sense sentit l’acusació del PSC. El regidor d’Educació, Juan Fernández, afirma que “els usos del padró d’habitants són totalment compatibles amb el desenvolupament d’algunes competències de l’administració pública”. “Nosaltres hem informat de les fases del procediment administratiu a aquelles persones susceptibles de rebre aquestes ajudes –les dels llibres de text-”, assegura Fernández.

   

  Despesa pública per fins partidistes

   

  Tanmateix, el PSC acusa el PP d’haver gastat “més de 20.000 euros de les arques municipals en la tramesa d’aquestes cartes”. Una despesa que, segons els socialistes, hauria d’haver estat feta pel propi partit i mai amb diners públics.