L’Hora de la Poesia torna al Betúlia amb el pas del temps com a fil conductor

  0
  poesia.jpg

  11/03/2015 – La primera activitat, el recital poètic Les poètiques del cos, a càrrec de Maria Antònia Massanet i Cèlia Nolla, va tenir lloc ahir al vespre i va voler servir d’homenatge al Dia Internacional de les Dones.

  Aquest dimarts 10 de març s’ha iniciat, per vuitè any consecutiu, a l’Espai Betúlia, L’Hora de la Poesia, un seguit d’activitats relacionades amb diverses propostes poètiques que tindrà com a fil conductor un dels grans temes universals de la poesia: “El pas del temps”.

   

  La primera activitat, el recital poètic Les poètiques del cos, a càrrec de Maria Antònia Massanet i Cèlia Nolla, va tenir lloc ahir al vespre i va voler servir d’homenatge al Dia Internacional de les Dones.

   

  Les activitats continuen aquest dimecres 11 de març, també a les 19.30 hores, amb la presentació de l’obra pòstuma de Jordi Sarsanedas Color de Pluja, una sèrie d’haikus (tipus de poesia japonesa). La vídua de Sarsanedas, Núria Picas, és la responsable de portar endavant aquest projecte, una vella idea del poeta que va escriure uns haikus i que pretenia publicar-los acompanyats de la traducció al japonès d’Eugènia Bigas i la corresponent transcripció fonètica. En aquesta tasca han comptat amb la col·laboració de Yayoi Kagoshima i el treball de la pintora Rosa Vives, responsable de fer els dibuixos a tinta que acompanyen l’edició.

   

  L’acte, organitzat per l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli, anirà a càrrec de Francesco Ardolino, Geni Bigas, Paco Fanés i Rosa Vives amb lectures dels haikus en versió catalana i japonesa.

   

  El dimecres 18 de març, a les 19.30 hores, recital de poemes de Javier Carnicer i Carlos Zanon.

   

  En la programació d’aquest trimestre també trobem l’espectacle Batecs, un passeig per la poesia catalana amb els què es clouran els actes de la Diada de Sant Jordi a Badalona, el dijous, 23 d’abril, a les 20 hores. Es tracta d’un espectacle poeticomusical, amb música electrònica en directe composta expressament per a aquesta ocasió i que pretén fer un passeig per la poesia catalana des d’Ausiàs March fins a Joan Vinyoli.

   

  El mes de maig, en concret el dimecres dia 13, a les 19.30 hores, Anna Aguilar-Amat i Jordi Valls també faran una lectura dels seus poemes.

   

  Qui vulgui sentir un recital de poetes menorquins podrà anar a l’Espai Betúlia divendres, 22 de maig, a les 19 hores, ja que podrà escoltar les veus de Toni Moll Camps, Jordi Florit, Pau Janer, Sònia Moll, Joel Bagur, Bartomeu Obrador i Òscar Bagur.

   

  El dia 3 de juny, a les 19.30 hores, es presentarà el llibre Tiempo visible, un llibre amb fotografies d’Edu Barbero i textos de 130 poetes.

   

  L’Hora de la Poesia acabarà el 10 de juny, a les 19.30 hores, amb el recital poètic ofert per Carles Duarte i Marcel Riera.