L’Hospital de Can Ruti centre pioner a Europa en un tractament contra la insuficiencia cardiaca

  0

  L’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Can Ruti s’ha convertit en el primer centre d’Europa en implantar un nou dispositiu per tractar la insuficiència cardíaca, el qual connecta les dues aurícules i permet descarregar la pressió cardíaca a través d’una derivació interarticular, anomenada ‘shunt’. Aquest dispositiu intracardíac s’implanta als pacients mitjançant una operació mínimament invasiva, per cateterisme, de manera que el pacient es pot donar d’alta l’endemà un cop realitzada l’operació. L’Institut del Cor de l’Hospital Germans Trias ha participat en l’assaig clínic a escala mundial d’aquesta nova teràpia.

  L’Hospiatl de Can Ruti ha instal·lat dos d’aquests dispositius, mentre que a la resta del món s’han implantat cinc més; dos a el Canadà, dos als Estats Units, i un a Israel. Les dues intervencions van tenir lloc al mes de novembre, i ambdues pacients van ser donades d’alta en menys de 24 hores. Aquesta intervenció està indicada en pacients que pateixen ofec important a causa de la seva insuficiència cardíaca malgrat haver rebut ja tots els medicaments disponibles, pel que es calcula que entre un 10% i un 20% dels pacients amb insuficiència cardíaca es poden veure beneficiats.

  Alguns dels beneficis que aquest dispositiu proporcionarà són una recuperació de la capacitat cardíaca de forma immediata i de llarga durada, un augment en la capacitat de fer exercici, una reducció dels ingressos hospitalaris, una reducció de la mortalitat i un augment de la qualitat de vida dels pacients.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí