L’Hospital Germans Trias aposa en marxa un segon quiròfan híbrid  

  0
  174

  L’equipament suposa una notable millora tecnològica, a la qual al llarg d’aquest any s’afegirà l’ampliació del bloc quirúrgic

   

  L’Hospital Germans Trias ja disposa d’un nou equipament. El centre sanitari s’ha vist reforçada des de fa unes setmanes la seva capacitat quirúrgica amb l’estrena del seu segon quiròfan híbrid, un espai que permet operar, en un sol espai i de forma pràcticament simultània, tant patologies que necessiten cirurgia oberta com d’altres que es poden fer de forma no invasiva mitjançant sistemes de cirurgia endovascular.

  D’aquesta manera, el nou quiròfan d’aquestes característiques estalviarà molts trasllats intrahospitalaris de pacients, amb el conseqüent benefici immediat en matèria de seguretat que això implica. A més, disposa d’un programari per a fer les operacions endovasculars que redueix significativament tant la irradiació que reben els pacients i els professionals com l’exposició als productes de contrast necessaris per fer les operacions.

  El nou quiròfan híbrid està ubicat a la segona planta de l’Hospital i és el segon d’aquest tipus, després d’un de similar estrenat fa cinc anys i que va arrencar tractant la majoria d’aneurismes d’aorta i, sobretot, la patologia isquèmica, és a dir, malalts amb risc de patir amputacions per falta d’irrigació sanguínia.

   

  Un espai important dins del nou bloc quirúrgic 

  Per al Subdirector Mèdic del Procés Quirúrgic de l’Hospital, Jordi Garcia Linares, l’estrena d’aquest segon quiròfan híbrid suposa un avanç important en l’aposta de l’Hospital per l’excel·lència i el desenvolupament tecnològic. “És un pas més per a posicionar l’Hospital com a referent quirúrgic en les cirurgies de més alta complexitat”, ha resumit.

  Aquest espai ve a reforçar un dels projectes d’ampliació i millora de les instal·lacions en què està immers l’Hospital des de fa mesos, precisament en l’any en què el centre celebra el seu 40è aniversari: l’ampliació del bloc quirúrgic.

  Un cop desenvolupat tot el projecte –les obres van començar a l’estiu i avancen a bon ritme per a estrenar-lo durant aquest any- el bloc comptarà amb dos quiròfans híbrids i 6 més d’última generació, que se sumaran als 20 existents actualment, distribuïts en dues plantes.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí