L’Hospital Germans Trias aposta per la lluita contra el canvi climàtic en el Dia Mundial del Medi Ambient

    0
    canruti.JPG

    L’Hospital Germans Trias i Pujol, en el marc del seu compromís amb la sostenibilitat, ha calculat i compensat les emissions de gasos amb efecte hivernacle produïdes pels equips de manteniment i neteja de la jardineria interior i exterior del Campus Can Ruti. Aquest servei ha estat prestat per l’empresa Talher entre el 2015 i el 2018. 

    Concretament, i segons els càlculs de les emissions del 2017, l’Hospital ha compensat 10 tones CO2e en reforestació dins d’un acord de col·laboració amb el projecte Barbosa de gestió forestal a Colòmbia. Barbosa és un projecte de conservació i reforestació que contribueix a la conservació de la biodiversitat i dels recursos hídrics del Valle de Aburrá, a Colòmbia. Comporta tant la reforestació de 82,65 hectàrees degradades per la pastura com la protecció de les conques hidrogràfiques per mantenir un cabal d’aigua net i constant. La iniciativa, certificada per Gold Standard, redueix emissions de CO2, millora les condicions de vida de les comunitats locals, augmenta l’ocupació i té cura dels sòls de l’entorn. Com a garantia de l’acció realitzada, l’Hospital Germans Trias i Pujol ha obtingut el segell i certificat Clean CO2, que acredita aquesta compensació. 

    A més d’això, l’Hospital aprofitarà el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebrarà aquest dimarts 5 de juny, per donar a conèixer aquesta iniciativa. Per fer-ho, instal·larà una taula informativa al vestíbul principal i obsequiarà a les persones que s’hi acostin per informar-se amb una planta de romaní.