L’Iberostar domina els petits detalls (73-68)

0
    27

28/02/2016 – El FIATC Joventut reapareix a la Lliga Endesa encaixant una derrota al Santiago Martín, després de 40 minuts inconstants.

Tot i no fer un bon partit, la Penya marxaria de Santa Cruz de Tenerife amb la sensació d’haver pogut guanyar. La formació de Salva Maldonado es veuria penalitzada per l’elevat nivell d’ofici de l’Iberostar, equip que jugaria millor els minuts finals.

Malgrat no tenir massa clarividència ni fer un bon joc col·lectiu, el FIATC Joventut tindria dos triples que haurien pogut canviar el desenllaç final. La mala gestió dels contraatacs locals acabaria decantant el resultat.

Just abans de l’inici del partit, la directiva de l’Iberostar Tenerife tindria un bonic gest amb Albert Sàbat, obsequiant el base amb un quadre commemoratiu per agrair-li tot l’esforç efectuat durant la temporada 2011-2012, curs en el qual els insulars certificarien l’ascens a la Lliga Endesa.

Un cop completats els actes previs, la bola començaria a rodar i de seguida es podria veure un FIATC Joventut poc constant en defensa. Niang i Abromaitis castigarien durament els dubtes interiors viscuts per Llovet i Drame, problemàtica que la Penya corregiria a base de triples (12-11).

Tot i patir a l’hora d’efectuar el balanç, el bloc verd-i-negre seria capaç de capgirar el marcador inicial de la mà de Rakovic i Paul (12-15), forçant inclús el temps mort de l’Iberostar. El FIATC Joventut mantindria la iniciativa fins al segon període (20-21), fase del partit on el ritme ofensiu local es començaria a imposar.

Niang s’erigiria en un mur a prop del cèrcol i Sekulic ho tindria massa fàcil per anotar (34-29). Amb els interiors grocs passant per sobre dels homes alts de la Penya, la formació badalonina es mantindria agafada al partit gràcies al talent individual de Mallet i Vidal.

L’escorta, forçant de forma magistral una falta en un intent de triple, semblaria decantar la balança del segon quart a favor del FIATC Joventut (34-35), però una darrera acció de molt mèrit de Beirán li donaria el triomf momentani al CB Canarias al descans (36-35). La nul·la amenaça exterior dels homes de Txus Vidorreta (0/7) no impediria que l’Iberostar marxés als vestidors amb una petita renda favorable.

Aportació insuficient

La pausa del temps de descans no generaria un impacte positiu en els jugadors del FIATC Joventut. Tot i recuperar el control de forma momentània (38-39), la Penya pecaria de manca d’elaboració en els seus atacs, veient-se obligada a jugar molt lluny de la cistella a causa de la dura defensa plantejada pel CB Canarias.

Inspirats pel treball d’intendència de Niang, els homes de Vidorreta obririen una escletxa perillosa en el marcador després d’una cistella de Beirán (47-39), renda que el FIATC Joventut podria maquillar amb la sortida a pista de Mallet. El base apareixeria des del triple i assistiria Miralles per facilitar l’esmaixada final del pivot amb la qual s’arribaria al final del tercer parcial (47-44).

Exercint de veterà, Mallet continuaria mantenint la Penya dins de la pugna, castigant cada forat deixat per l’Iberostar en defensa amb cistelles de mèrit. Els badalonins semblarien poder girar del tot la tendència del xoc amb l’aparició de Suton (56-57), però llavors arribarien dos triples seguits d’Abromaitis que farien molt mal al conjunt verd-i-negre (62-57).

Salva Maldonado hauria de demanar temps mort, plantejant alguns canvis en la rotació que culminarien amb una rauxa espectacular de tres triples convertits per Paul (69-68).

Ja en l’últim minut, i després de dos tirs lliures errats per O’Leary i per un llançament exterior lliurat desaprofitat per Suton, l’Iberostar disposaria d’una possessió clau per sentenciar l’encontre. Richotti, anotant a peu canviat, convertiria una cistella espectacular per donar-li mig triomf als insulars, situació que s’acabaria donant després que Vidal fallés el triple que hauria forçat el temps extra (73-68).

En els moments importants, el CB Canarias podria comptar amb l’aportació de més referents que no pas la Penya. Les actuacions de Beirán (14 punts i 20 de valoració), Abromaitis (14 punts), Sekulic (10) i Richotti (7) pesarien més que les fetes per Mallet (18 punts) i Paul (13).

Fitxa tècnica:

Iberostar Tenerife (73): San Miguel (-), Arco (-), Beirán (14), Abromaitis (14), Jones (-), Hanley (6), Niang (6), White (7), Sekulic (10), O'Leary (9) i Richotti (7).

FIATC Joventut (68): Sàbat (5), Vidal (7), Llovet (3), Rakovic (6), Suton (4), Ventura (2), Miralles (2), Drame (2), Abalde (6), Paul (13) i Mallet (18).

Parcials: 20-21 / 16-14 / 11-9 / 26-24

Rebots: Niang i Sekulic (5) / Rakovic i Suton (4)

Assistències: Richotti (6) / Rakovic (3)

Incidències: partit corresponent a la 21ª jornada de la Lliga Endesa disputat al Pavelló Santiago Martín davant 4.109 espectadors.