L’IES La Llauna podria romandre obert el 12 d’octubre en protesta per la llibertat de Catalunya

  0
  56
  lallauna.jpg

  25/09/2012 – Un grup d'alumnes ha impulsat la iniciativa d'anar a classe, tot i ser festiu a tot l'estat, per fer activitats alternatives i xerrades, i perquè no tenen "res a celebrar" durant el Dia de la Hispanitat.

  L’Institut La Llauna podria romandre obert el proper dia 12 d’octubre, festivitat a tot l’estat espanyol. Un grup d’alumnes ha portat a terme, des de la setmana passada, una campanya per no celebrar el Dia de la Hispanitat i que el major nombre possible de joves sí assisteixi al centre en forma de protesta i reivindicació de la llibertat de Catalunya.

   

  Des de La Llauna, asseguren que no hi ha hagut cap intervenció de professorat ni de la direcció, i que el nombre d’estudiants que impulsen la iniciativa “sembla important”. El secretari del centre, Daniel Nomen, explicava que, ahir, aquest col·lectiu recollia signatures per tota l’escola i, a la tarda, es parlava de prop de 400 firmes.

   

  Amb el lema ‘Res a celebrar’, la iniciativa va sorgir a través d’un esdeveniment de Facebook i la seva repercussió a les xarxes socials, sobretot a Twitter, ha estat força contundent. La idea dels impulsors és assistir el 12 d’octubre al centre i dur a terme activitats, tallers i xerrades que ells mateixos han de programar. El manifest dels alumnes assegura que aquestes “petites accions han mantingut” viu al poble català, i esperen que l’iniciativa s’estengui perquè no tenen “res a celebrar”.

   

  Fonts de l’institut indiquen que, en general, la proposta es veu amb “bons ulls” per part del claustre docent i del personal directiu i administratiu. El que falta, expliquen, és que els alumnes transmetin de forma oficial el seu desig al centre, plantegin les activitats que volen desenvolupar aquell dia i que la direcció, que té l’última paraula, prengui una decisió.