L’inici de l’ampliació de l’escola Lola Anglada ja és una realitat

  0
  lolanglada.jpg

  05/07/2012 – Ahir es van iniciar les obres del nou edifici del Lola Angalada a Ca l'Arnús, destinat a educació infantil i primària, i que, teòricament, estarà enllestit abans del 28 de decembre d'aquest mateix any.

  Després de molt de temps d’espera i endarreriments, les obres d’ampliació de la nova escola Lola Anglada a Ca l’Arnús es van iniciar ahir. Bones notícies per l’Associació de Veïns de Canyadó i la comunitat educativa del centre, conformat per l’equip de direcció i l’AMPA de l’escola, que ahir ho comunicaven a través del seu blog web, a la vegada que asseguraven haver vist “com dipositaven material al solar de darrere de l’edifici d’infantil”. També el líder municipal de CiU, Ferran Falcó, se’n feia ressò a Twitter: “Avui s'ha signat l'acta de replanteig de l'Escola Lola Anglada, s'ha d'acabar abans del 28/12/12, ja hi ha l'ordre d'inici d'obres”.

   

  Molt llarga ha estat la travessia d’un col·lectiu, educadors, pares, mares i alumnes, que ha hagut d’esperar quasi quatre anys per veure els primers moviment en post del seu objectiu o necessitat. El 2008 es decideix construir un nou centre escolar situat al Parc de Ca l’Arnús per traslladar els alumnes de l’escola Lola Anglada i fer la rehabilitació integral d’un edifici de 80 anys d’antiguitat i catalogat com a històric. Des de llavors, el plantejament ha variat diversos cops i s’ha anat posposant, en part, degut a la crisi econòmica; a dia d’avui, la idea és convertir el centre en un ‘institut-escola’, mitjançant la construcció d’un nou edifici d’infantil i primària situat al parc de Ca l’Arnús, per tal de situar la secundària en l’estructura antiga del col·legi després de la seva reforma integral.

   

  Sembla ser, doncs, que, almenys el nou edifici d’infantil i primària ja ha iniciat el seu camí per esdevenir un nou racó educatiu de la ciutat. Això sí, després de tantes desil·lusions, l’AMPA del Lola Anglada també va voler deixar clar que “una cosa és l’inici de l’obra i l’altre l’acabament total de l’escola”. “Vetllarem des de l’AMPA perquè l’obra compleixi els seus terminis pel bé dels nostres fills i filles i per la dignitat de l’escola pública a la nostra ciutat”, sentencien els pares i mares.