Institut Guttmann crea un programa pioner per recuperar lesions medul·lars

  0
  16

  Vida Activa es farà del 2 al 15 de maig amb un mínim de 6 participants amb lesió medul·lar

  Partint de la premissa que l’objectiu últim de la rehabilitació és aconseguir que, després d’una lesió neurològica, la persona recuperi el màxim possible la seva autonomia funcional, alhora que la seva capacitat de decidir sobre el model de vida que vol viure, a l’Institut Guttmann s’ha iniciat, de manera pionera al nostre país, el Vida Activa, un programa d’empoderament, entrenament comunitari i d’iniciació a la vida independent. L’objectiu és aconseguir que la persona recuperi al màxim la seva autonomia funcional, així com la capacitat de decidir i autogestionar-se en funció del seu propi estil de vida, d’una manera activa i participativa.

  A qui va dirigit?

  El programa va dirigit a totes aquelles persones majors d’edat que volen seguir un entrenament d’alta intensitat i durada limitada, dirigit a adquirir habilitats i desenvolupar un model de vida independent i participatiu. Els participants han d’haver acabat el procés rehabilitador clínic i voler dedicar un temps a potenciar les seves capacitats, millorar les seves habilitats i guanyar confiança. Vida Activa també està dirigit a persones que vulguin iniciar un procés d’emancipació o que visquin en parella i un d’ells hagi adquirit recentment una discapacitat.

  Les activitats

  En primer lloc es realitzen activitats orientades a oferir la informació i les eines que permetran la presa de decisions. Es tractaran temes com els drets, l’oci, la gestió emocional, l’ocupació laboral, l’habitatge, l’associacionisme, l’educació, la sexualitat, etc. Tot seguit es passa a la iniciació de la vida independent, convivint amb una altra persona als apartaments adaptats Guttmann Barcelona Life. Aquesta etapa serveix per conèixer els ajuts tècnics que es requereixen per desenvolupar la vida diària de manera autònoma. El programa també inclou activitats de participació en l’entorn social i amb la comunitat, les quals es decideixen de forma col·lectiva entre el grup i els tutors. Per últim, el Vida Activa ofereix la possibilitat de realitzar entrenaments funcionals d’una hora al gimnàs Guttmann per millorar la condició física al costat de terapeutes especialitzats.

  El calendari

  a primera edició del Vida Activa serà del 2 al 15 de maig amb un mínim de 6 participants amb lesió medul·lar, en aquesta ocasió. Es desenvoluparà a les instal·lacions de Guttmann Barcelona, Institut de Salut Cerebral i Neurorehabilitació i als apartaments Guttmann Barcelona Life. Acompanyaran als participants professionals de diferents àrees de l’Institut Guttmann; l’Àrea d’Empoderament i Qualitat de Vida, Rehabilitació Funcional Neuropsicologia i Guttmann Barcelona, a més dels tutors, persones que ja han passat per una lesió neurològica i que transmetran les seves habilitats i experiències als participants.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí