Llefià no tornarà a celebrar la polèmica ‘suelta de vaquillas’

  0
  Foto 20-6-15 20 20 09.jpg

  19/02/2016 – Govern local i associació de veïns arriben a un acord per substituir la festa dels bous per una programació cultural.

  Després d’anys d’espera, polèmiques i debats, dos reunions han sigut suficients perquè Ajuntament i l’Associació de Veïns Gran Sol-Sant Joan de Llefià hagin arribat a un acord per deixar de banda la famosa i controvertida ‘suelta de vaquillas’ que des dels anys 80 ha estat la Acord per substituir la ‘suelta de vaquillas’ de Llefià per una programació cultural joia de la corona de les festes del barri badaloní. “Ha estat”, perquè tot apunta a que els bous no tornaran a córrer mai més a l’amfiteatre del Gran Sol.

   

  Govern local i entitat veïnal anunciaran aquest divendres al migdia el consens al qual s’ha arribat després d’un mes de negociacions. En principi, dos concerts de gran format, com l’associació havia demanat en alguna ocasió i com s’havia parlat anteriorment, seran l’acte cultural destinat a ocupar el lloc de la ‘suelta’, que reunia durant dues tardes del cap de setmana de les festes de Sant Joan a milers de persones al Gran Sol. Des de l’entitat insisteixen en que es tractarà d’actuacions culturals i musicals de primera categoria perquè portin al barri a un nombre de persones semblant o superior al que atreien les ‘vaquilles’. Els concerts, dels quals de moment no es coneixen més detalls, estaran costejats pel Consistori. La resta de les festes del barri mantindran el seu format habitual.

   

  El president dels veïns, Jordi Mesas, ha destacat la “bona predisposició” del govern a l’hora de negociar. “Nosaltres sempre vam dir que estàvem oberts a dialogar, però mai ningú ho havia fet. Ells han vist la porta oberta, s’han avingut a parlar amb total predisposició i ens hem entès”, afirma Mesas. Caldrà veure ara com es pren la decisió i com es viu el canvi al barri, ja que, com matisa el propi president veïnal, la mesura té persones a favor i detractors

   

  PROGRAMACIÓ CULTURAL ESTABLE AL GRAN SOL

   

  En principi, i a falta de confirmacions oficials i detalls aquest divendres, l’amfiteatre del Gran Sol es convertirà en escenari cultural més enllà de les festes del barri. La substitució de les ‘vaquilles’, en aquest sentit, serà només una excusa per fer del parc un enclavament on establir una programació amb espectacles culturals de ciutat a l’aire lliure més enllà de les festes de Sant Joan de Llefià. Aquest divendres, govern i associacions de veïns donaran més detalls sobre l’acord.