Llefià reclama la reforma del parc del Gran Sol

  0
  54
  gran sol.jpg

  19/06/2017 – La principal reclamació de l'associació de veïns de Sant Joan, durant l'inici de les festes del passat divendres, va ser renovar el parc després de dècades de la seva construcció.

  L'inici de les festes de Sant Joan de Llefià no va estar exempt de reconeixement i polèmica, però tampoc de reivindicació. La inauguració de les festes, prèvia a la flamant actuació de la cantant Rosario Flores, va estar carregada de moviment social i de política, aprofitant la presència de tots els partits de l'Ajuntament i del president Carles Puigdemont.

   

  El president de l'AVV, Jordi Mesas, va treure pit i va agrair els darrers èxits aconseguits, com ara la construcció de l'ascensor del passatge d'Albert Llanas, però no va perdre l'oportunitat de posar sobre la taula la següent lluita del barri: la reforma del parc del Gran Sol.

   

  Mesas va explicar que la zona, l'únic gran espai verd d'un barri amb una densitat de població i d'edificis molt alta, està obsoleta i té nombroses barreres arquitectòniques que impedeixen que pugui ser gaudida de forma completa per tots els sectors de la població. En aquest sentit, creu que cal adaptar el parc als nous temps i va demanar compromís i unitat política a tots els partits.

   

  Polèmica xiulada al president Puigdemont

   

  El tema més tens i candent de les festes, sens dubte, va ser la xiulada que una part de l'anfiteatre, que s'anava omplint per viure el concert posterior, va proferir durant el parlament de Carles Puigdemont. Tot i les paraules de Jordi Mesas, que va demanar respecte pels convidats d'un barri “acollidor” i ple de cultures i opinions, part del públic va protagonitzar una sonora xiulada.

   

  A partir d'aquell moment es van generar múltiples discusions a les xarxes socials, tant o més tenses que el propi instant protagonista, entre persones a títol individual, algunes d'elles representants de partits polítics i cares conegudes de la ciutat. Els dies previs a l'acte, una cadena de WhatsApp animava a acudir al pregó per participar de la xiulada.