Llefià reivindica les rampes mecàniques i arrenca el compromís de tots els partits

  0
  IMG_8115.JPG

  01/09/2015 – Una seixantena de veïns es reuneixen al carrer per posar sobre la taula una reivindicació històrica per part de l'Associació de Veïns de Sant Joan de Llefià – Gran Sol; també hi van acudir l'alcaldessa i els grups de l'oposició.

  Ahir dilluns una seixantena de veïns del barri de Llefià es van reunir al carrer Juan Valera, cantonada amb el passatge Albert Llanas, amb l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i amb representants dels grups de l'oposició (PP, PSC, Convergència i Ciutadans). Una trobada que va ser convocada per l'Associació de Veïns de Sant Joan de Llefià – Gran Sol per exposar al govern local la coneguda reivindicació d'unes rampes mecàniques, que des de fa deu anys sol·licita per facilitar l'accessibilitat especialment de les persones grans i amb mobilitat reduïda. "Les voreres en mal estat i els desnivells entre carrers fan que el desplaçament sigui absolutament impossible i, a la vegada, inexistent la unió entre els barris de Llefià i La Salut", va afegir l'entitat. La reivindicació se centra en la instal·lació d'unes escales o rampes mecàniques al passatge d'Albert Llanas, principalment, i unes altres al parc del Gran Sol, en segona instància.

   

  Per la seva part, la batllessa va posar sobre la taula que el primer pas que realitzarà serà escoltar, parlar i veure tècnicament quina serà la millor solució. Dolors Sabater va destacar que el nou govern té un ferm compromís contra les barreres arquitectòniques, però va afirmar que cal concretar i materialitzar aquesta iniciativa en concret. En aquest sentit, va assegurar que consensuarà amb els veïns l'obra més adient i farà el possible per a aconseguir els recursos necessaris. Això sí, va preferir no posar dates ni fer cap promesa. "No vull enganyar ningú", va ressaltar.

   

  En canvi els grups de l'oposició també van constatar el seu suport a la construcció d'unes escales o rampes. PSC i CiU van recordar que portaven aquesta mateixa reivindicació al programa electoral. També el PP, que fa uns mesos va exposar una idea similar, encara que ubicada al llarg del carrer Juan Valera, un projecte, però, que l'AVV considera inassumible per la quantitat d'obstacles i trànsit que hi ha en aquesta via.

   

  D'altra banda, la Federació d'Associació de Veïns de Badalona (FAVB) també va ser present i el seu president, Sigfrido Ramos va convidar a "lluitar de forma organitzada per aquesta reivindicació tan necessària", i va assenyalar que "hi ha dues Badalones i és hora de posar fi a això".