Llefià s’endinsa en les tecnologies de la informació i la comunicació

  0
  DSC_7698.JPG

  04/07/2016 – Amb motiu del 16è Fòrum TIC Social que ha tingut cabuda a la plaça Trafalgar.

  Un any més, la plaça Trafalgar va ser, dissabte 2 de juliol, l'escenari del Fòrum TIC Social de Llefià, que enguany ha arribat a la setzena edició de la mà de LlefiàNet Xarxa Ciutadana.

   

  La presentació d'Arduino, una plataforma de hardware lliure i econòmica que es pot emprar en projectes de tot tipus -robòtica, domòtica, modelisme, impressores 3D i drons, entre altres, com així també en petites instal·lacions domèstiques com el sistema de reg d'un hort urbà-, va ser l'encarregada d'obrir aquest vespre digital a la fresca. Tot seguit, es va oferir un taller a càrrec dels responsables de guifi.net, que van exposar el projecte de construcció de la guifiradio, una ràdio lliure i oberta que aprofita la xarxa de telecomunicació mancomunada de guifi.net.

   

  També, durant el fòrum hi va haver cabuda a iniciatives ciutadanes i d'entitats badalonines relacionades amb l'Urbanisme 2.0, com així 'Enroda't', un projecte que consisteix en un mapa web col·laboratiu, lliure i obert amb informació sobre l'accessibilitat, obstacles i mancances que es poden trobar els veïns amb mobilitat reduïda pel barri de Llefià. Per la seva part, l'Ajuntament de Badalona hi va ser present amb la mostra de l'Opendata, un servei que té com a objectiu posar a disposició dels badalonins les dades que gestiona l'administració pública. Per finalitzar, tres associacions veïnals: Llefià, Sant Crist de Can Cabanyes i Dalt la Vila, van presentar per primera vegada l'Arxiu Històric dels barris de Badalona, una iniciativa que consisteix en recollir imatges fotogràfiques de la història de la ciutat amb la col·laboració veïnal.

   

  A més a més, durant la jornada es va poder experimentar el programari lliure amb Tuxlab i visitar una exposició sobre antics ordinadors MSX.

   

  Segons LlefiàNet, aquest fòrum social té la voluntat d'apropar les noves tecnologies a les associacions, entitats i veïns de Llefià, però també de la ciutat, amb l'objectiu d'ésser un espai de trobada que permeti socialitzar experiències i coneixements.