Xoc de postures al si del govern al voltant de l’obertura dels Mercadona lligats a Badalona Capaç

  0
  Ck7by4oWgAAGnTg.jpg

  04/07/2016 – Guanyem Badalona, el partit majoritari de l'executiu, decideix apostar per cercar vies alternatives que deslliguin Mercadona del projecte de Badalona Capaç.

  L'obertura de nous supermercats de la firma Mercadona és un dels maldecaps del govern local dels darrers anys. Els integrants de l'actual executiu es van mostrar contraris a l'impuls de nous negocis abans d'accedir a l'Ajuntament ara fa poc més d'un any però, un cop al capdavant de la ciutat, tres nou espais de la marca valenciana obriran als barris de Pomar, Morera i Sant Roc.

   

  El debat és controvertit i encenia les opinions oposades al si del partit majoritari del govern, Guanyem Badalona, que aquest cap de setmana ha celebrat una assemblea per posar la qüestió sobre la taula i decidir com posicionar-se. La plataforma política ha escollit de forma unànime intentar trobar alternatives per “donar resposta a les necessitats i urgències de Badalona capaç però deslligant-la d'un Mercadona al Turó de l'Enric”.

   

  La confluència vol intentar així “donar un temps prudencial per tal de busca solucions alternatives”. A més de la “via institucional”, des de l'organització han emplaçat “als moviments populars i agents civils a que es vinculin en la recerca d'una soluciño que defensi els drets de les persones de Badalona Capaç, defensi el patrimoni natural del Turó de l'Enric i ampliï les propostes de suport de petit comerç i el comerç de proximitat”.

   

  El posicionament xoca amb el discurs que, fins ara, s'havia mantingut des del govern municipal al respecte dels nous Mercadona. Si bé és cert que cap de les tres formacions apostava per aquesta via abans d'entrar a l'Ajuntament, el posicionament des de l'executiu era que aquest projecte tenia una contraprestació social notable i que els dos supermercats, a Morera i Sant Roc, tirarien endavant. Dies abans de l'assemblea de Guanyem, però, dues de les formacions amb més pes entre els integrants de la plataforma, CUP i Podem, ja s'havien mostrat contraris a les noves obertures.

   

  Podem ha reafirmat el seu “compromís amb el comerç de proximitat” i mostra el seu “rebuig a la proliferació de grans superfícies que posen en perill el petit i mitjà comerç”. “Entenem que el govern de Badalona hauria de deslligar el futur de Badalona Capaç de les operacions urbanístiques de Mercadona, buscant una solució definitiva que no depengui de la construcció de dos centres comercials”, considera la formació morada. D'altra banda, defensen la “preservació del Turó de l'Enric pels seus valors naturals, geològics socials i educatius”.

   

  També des de la CUP, diverses veus s'han manifestat contràries al projecte dels Mercadona de Badalona Capaç i creuen que la iniciativa de l'entitat de treball amb persones amb discapacitat no hauria de dependre de l'obertura de més superfícies.