Llovet: “Estic preparat per assumir més responsabilitat”

  0
  1415_CR_LLEGADA_CJB_MIERCOLES (5).jpg

  13/06/2015 – El capità del FIATC Joventut fa balanç de la temporada i analitza com hauria de ser l’equip de l’any vinent en cas de jugar o no competició europea.

   

  Igual que molts dels seus companys de vestidor, Nacho Llovet encara els darrers dies d’entrenaments de la temporada amb la sensació que l’equip ha fet els deures. Amb els estrangers i els veterans ja de vacances, els joves allargaran una mica més el curs per polir aspecte de tècnica individual.

   

  “Aquest any he jugat amb més efectivitat que l’any passat, a nivell de rendiment per minut, però no he fet un pas endavant en la participació i els minuts a pista”, declarava Nacho Llovet, valorant el seu rendiment i rol d’enguany.

   

  “En part, això ha succeït per l’explosió de l’Alex Suárez. Crec que tant ell com jo estem preparats per assumir més responsabilitat i més protagonisme en aquest equip”, afegia el pivot del FIATC Joventut al voltant del repartiment de protagonisme que ha hagut de compartir amb altres interiors.

   

  Tot i jugar menys de l’esperat, Llovet ha acumulat una nova temporada a l’elit, la quarta completa com a jugador de la primera plantilla de la Penya.

   

  Segons el capità verd-i-negre, “conèixer la lliga et permet estar més tranquil”. El pivot vallesà reconeixia que “va notant” els anys que porta jugant i que sempre intenta “transmetre aquest coneixement als joves i als estrangers que arriben nous”.

   

  Acumular experiència a l’ACB et permet “estar més tranquil, conèixer moltes situacions i identificar moments que ja han passat abans”, fet que “sempre és positiu”.

   

  En gran mesura, aquest coneixement de la competició ha estat vital “en l’èxit de l’equip”. Per Nacho Llovet, “hi ha hagut un grup de veterans que han sabut transmetre tot això. Els joves portem un any més a la lliga i ho coneixem més tot plegat”.

   

  La nova plantilla

   

  Si finalment continua a Badalona, Salva Maldonado veuria amb bons ulls donar una mica més de joventut a la plantilla del pròxim curs, sobretot per evitar que la temporada es faci més llarga del compte. L’estil que ha impulsat el tècnic adrianenc a l’Olímpic obliga els jugadors a anar al límit durant cada partit i això pot passar factura si hi ha lesions.

   

  “L’estil del Salva és un estil ràpid, d’intentar defensar agressiu i arribar a l’atac sense por. Si hi ha un tir en el segon cinc, l’ordre sempre ha estat agafar aquest tir”, comentava Nacho Llovet després d’acabar un dels darrers entrenaments de post temporada de la setmana.

   

  “És un joc de ritme alt. És cert que, amb un equip molt veterà, el ritme es va fent pesat i la temporada es pot fer una mica llarga. També depèn de quins veterans siguin”, afegia el capità de la Penya.

   

  Pel que fa a la disputa de la pròxima Eurocup, Llovet té clar que li agradaria participar-hi defensant els colors del FIATC Joventut. “Sobretot seria bo pels joves. Ens permetria guanyar partits i acumular minuts. Al final, l’acumulat de minuts pràcticament es dobla, i això és positiu”, argumentava el pivot.

   

  L’interior també va destacar quins aspectes negatius té el fet de doblar competició. “La part negativa són els viatges. Perds molt temps en els vols i en els hotels, i deixes d’entrenar. Això també et genera cansament”, reconeixia Llovet.

   

  És evident que, en funció de si es juga a Europa o no, “la  configuració de l’equip ha de canviar”. “Si juguem competició europea no hauríem d’oblidar la lliga ACB. Caldria evitar l’experiència que ha tingut el Baloncesto Sevilla aquest any”, advertia Nacho Llovet.