Lluita excel·lent; desenllaç cruel (55-58)

0
    78

24/10/2015 – El júnior del FIATC Joventut suma la segona derrota de la temporada, caient a l’Olímpic en el derbi contra el FC Barcelona Lassa.

Una falta en atac rigorosa xiulada sobre Neno Dimitrijevic i dos triples finals que no trobarien la cistella allunyarien les opcions verd-i-negres d’atrapar el Barça al capdavant de la classificació. A Badalona es viuria un derbi amb poc encert, malgrat la lluita vibrant plantejada pels dos equips.

Tres minuts haurien de passar per poder presenciar la primera cistella del partit (0-2). El desencert inicial marcaria la primera meitat d’un derbi força dominat per les defenses, sobretot per les intimidacions a prop de l’anella.

Durant les primeres possessions, el FIATC Joventut podria contrarestar la seva inferioritat física amb bones ajudes dels exteriors, cobrint bé les pilotes doblades i posant moltes mans per mirar de dificultar l’ofensiva del Barça.

De sobte, però, el conjunt de Dani Miret patiria un sotrac per dins. El balanç començaria a fallar i les opcions de rebot també. Això obligaria la Penya a treballar de valent per mirar de recuperar una renda de vuit punts a favor del FC Barcelona Lassa (5-13).

Amb els verd-i-negres patint per anotar, el lideratge de Quim Salvans faria acte de presència a la central de l’Olímpic en forma de triple revitalitzador (8-13). El FIATC Joventut tancaria el primer quart més a prop del rival (10-15) i podria capgirar la situació només començar el segon acte, gràcies als bons minuts protagonitzats per Vilgot Larsson i Nenad Dimitrijevic (21-19).

Fins arribar al descans, el domini interior passaria de les mans del Barça a estar clarament controlat per la Penya. Charis Liounis i Arnau Parrado podrien rebre en posicions molt pròximes a cistella, anotant amb facilitat per completar un parcial de 8 a 0 que obriria un nou forat en el marcador (27-21).

El FC Barcelona podria reaccionar en poc temps, oferint una rèplica gairebé igual en forma de parcial (0-7). Al descans, el derbi júnior continuaria realment ajustat, després de 20 minuts inicials on les defenses s’havien imposat al joc ofensiu i a l’encert (29-28).

Sense continuïtat

Malgrat començar el tercer quart dominant (38-30), el FIATC Joventut no podria donar continuïtat a uns minuts inicials on les transicions ràpides estaven deixant el Barça sense capacitat de resposta.

L’equip d’Alfred Julbe, però, seria capaç de recuperar-se d’aquesta petita crisi, tancant la seva cistella i bloquejant totalment l’atac verd-i-negre. Després de veure’s novament per sota en el marcador (38-39), Dani Miret necessitaria aturar el rellotge per tal de reestructurar l’equip.

Les instruccions del tècnic tindrien un efecte immediat en el desenvolupament del duel, ja que el FIATC Joventut podria recuperar part de la consistència defensiva perduda instants abans.

En atac, les penetracions d’exteriors com Quim Salvans serien ben llegides per un Charis Liounis sempre preparat per anotar des de sota (44-40). Al final, però, el FC Barcelona Lassa aprofitaria la darrera acció del quart per empatar amb un 2+1 ben treballat (44-44).

L’últim quart començaria amb un triple de Salvans (47-44), acció que donaria pas a noves dificultats badalonines per controlar el rebot defensiu. El Barça completaria un parcial de 0 a 6 per recuperar el domini (47-50), intimidant cada vegada que la Penya mirava d’aproximar-se a la cistella.

Tot i patir molt per produir en atac, el FIATC Joventut aconseguiria mantenir-se enganxat i forçar faltes per visitar la línia de personal. Des del tir lliure arribaria l’empat (54-54) i, just després, la Penya disposaria d’una opció per situar-se per davant.

En una mateixa jugada, dos tirs locals se sortirien de dins i una suspensió posterior anotat per Dimitrijevic seria castigada amb una falta en atac més ue discutible. Vilgot Larsson la tornaria a tenir poc després, errant des de quatre metres i permeten que el Barça Lassa anés a la línia (55-58).

El FIATC Joventut encara tindria dues oportunitats finals per forçar la pròrroga, però els seus intens de triple farien la corbata, deixant sense opcions a l’equip de Dani Miret. El júnior verd-i-negre (5/2) suma la segona derrota de la temporada, després d’un partit competit que ha de servir per créixer contra l’Hospitalet (dissabte vinent a les 12:30h).