Badalona estudia perllongar fins al Port les línies del Trambesòs que acaben a Sant Adrià

  0
  trambesos.JPG

  26/10/2015 – Es tracta d'una reivindicació veïnal d'anys enrere i un projecte anteriormente contemplat que el nou govern ha dialogat amb ciutadania i Sant Adrià.

  Badalona estudiarà la possibilitat de perllongar la xarxa del Trambesòs que a dia d’avui finalitza el seu recorregut a l’estació de Renfe de Sant Adrià fins a Badalona. Es tracta d’una reivindicació que es remunta a anys enrere, sobretot per part del veïnat de la Mora i de la zona del Front Marítim, i que sembla haver-se reactivat les darreres setmanes. El govern local ha entomat les reivindicacions i és un dels temes dels que s’ha parlat dins el procés participatiu del projecte del Gorg i l’entorn del port amb els veïns, en el marc de la mobilitat i accessibilitat de la zona. També amb l’Ajuntament de Sant Adrià, amb qui s’han mantingut reunions recentment en el sentit d’arribar a acord pel que fa a qüestions frontereres que afecten tots dos municipis. La connexió entre tots dos municipis per sota de les vies del tren i el futur d’aquest tram de costa, on hi ha les restes de les Tres Xemeneies, és una de les qüestions a consensuar, i una de les alternatives de transport seria el tram.

   

  Si una cosa és clara és el mal estat del carrer Eduard Maristany, amb carrils molt estrets i voreres pràcticament inexistents a l’alçada de l’antiga tèrmica, el que dificulta el trànsit de bicicletes i vianants i crea certa inseguretat. És una de les reclamacions més acusades per part del barri de La Mora i a la que els veïns també voldrien donar resposta amb aquesta extensió del tramvia, que arreglaria el vial a més de fer arribar a la seva zona un altre transport públic. La segona part beneficiada en aquest hipotètic projecte seria el Port de Badalona i els seus negocis, que disposarien d’una connexió directa a la xarxa de transport de Barcelona i que, molt probablement, es traduiria en un augment del nombre de visitants.

   

  Els veïns veurien amb molt bons ulls l’arribada del tramvia fins al Port i la CACI, que espera la concreció del Museu del Còmic, però són conscients que es tracta d’un projecte a llarg termini i reivindiquen que, mentrestant, s’haurien de fer arribar més alternatives de transport públic.

   

  CCOO ‘planta un tramvia’ a la plaça de la Vila

   

  Aquesta mateixa reivindicació va posar sobre la taula la passada setmana Comissions Obreres amb motiu de la Setmana de la Mobilitat. El sindicat va plantar al bell mig de la plaça de la Vila una maqueta d’un tramvia per demanar l’ampliació de les línies T-4 i T-6 del Trambesòs, les que arriben a l’estació de Renfe de Sant Adrià, fins a la parada de ferrocarril badalonina.

   

  En qualsevol cas, fonts del govern local apunten que es tracta d’un projecte poc madur, que s’està tractant però al que encara li restaria un llarg recorregut. A banda de les converses amb Sant Adrià, des de Badalona apunten que també s’haurà de consultar altres entitats supramunicipals per tal que s’elaborin estudis de viabilitat per saber si realment l’ampliació seria una mesura efectiva.