L’obertura d’un club de cànnabis a Sant Roc encén les alarmes del veïnat

  0
  42
  club sant roc.jpg

  18/05/2016 – Una iniciativa privada ha demanat obrir un local de fumadors al barri i l’Ajuntament està analitzant la sol·licitud per expedir les llicències.

  Els veïns de Sant Roc estan en alerta per la possibilitat d’acollir a curt-mig termini un club de fumadors de cànnabis. L’Associació de Veïns porta setmanes avisant d’aquest escenari, que cada cop veu amb més força i amb opcions de convertir-se en una realitat que continua avançant. Des de l’Ajuntament confirmen que hi ha hagut una petició per impulsar la polèmica activitat, que encara hauria de passar, no obstant, diferents tràmits com ara l’expedició de les pertinents llicències.

   

  L’entitat veïnal considera que una associació de marihuana no seria gens beneficiosa per al barri, i avisa que durà a terme mobilitzacions si el projecte continua endavant. A més, el seu president, Diego Justicia, ressalta que les condicions del local en el que es pretén instal·lar, al carrer d’Anselm Turmeda, no són les adients per a un club de fumadors que, per exemple, ha de tenir una sortida de fums especial. Una altra de les qüestions que preocupa és el límit horari, atès que, registrada com a associació cultural, l’establiment no tindria un horari determinat mentre no molesti, diu Justicia.

   

  La idea d’un club de fumadors a Sant Roc no entusiasma pas al si del govern, però fonts municipals asseguren que l’únic que l’Ajuntament pot fer és mirar amb lupa els requisits i assegurar que s’acompleixen tots de forma molt estricta. El regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, recorda que a dia d’avui no hi ha cap moratòria vigent, ja que va ser una mesura que ja va impulsar el PP durant el seu mandat, sense prendre més mesures, i va caducar.

   

  “Si el PGM ho permet i la sol·licitud compleix els requisits legals, com a Ajuntament el nostre deure és processar la petició. Entenem la preocupació veïnal, ens hem reunit amb l’associació i serem especialment sensibles i curosos amb el tema”, assegura Lladó. A dia d’avui, els tècnics analitzen la proposta del projecte per trobar possibles deficiències i demanar als seus impulsors que les esmenin.

   

  Una desena de clubs arreu de la ciutat

   

  Més enllà de les queixes veïnals que aquest cas concret a Sant Roc pugui despertar, el regidor creu que no s’haurien d’estigmatitzar aquests espais mentre compleixin totes les normatives legals i de convivència i no generin problemes. “Són entitats regulades per la Llei i els que hi ha a Badalona no generen cap problema”. En total, a la ciutat, hi ha una desena de clubs de cànnabis. En aquest sentit, el que sí avança Lladó, és que el govern es planteja l’elaboració d’una ordenança per regular específicament l’activitat d’aquests locals, com s’ha fet a d’altres municipis.