López Arostegui-Ortega, societat de salvació (74-79)

  0
  C1pkbVJXgAAkV0g.jpg

  08/01/2017 – El Prat domina a la pista de l’Ourense, tot i haver de patir més del compte al final del partit.

   

  El CB Prat Joventut està creixent i amb ell també ho està fent Xabi López-Arostegui. Amb 19 anys, l’aler basc s’ha convertit en una de les revelacions de la LEB Or, fent un salt de qualitat enorme vers la temporada passada. A la pista de l’Ourense, la societat formada pel jugador vinculat i Pep Ortega (25+9) donarien el vuitè triomf del curs al conjunt de Roberto Sánchez.

   

  El Prat aniria per davant en el marcador en tot moment, però es deixaria anar quan ho tenia tot a favor per assolir un resultat poderós. Els potablaves es trobarien còmodes amb el ritme imposat per Forcada i anirien aconseguint obrir distància amb el pas dels minuts (12-23).

   

  Les cistelles de López-Arostegui i Ortega castigaven molt l’Ourense, el qual depenia massa de la inspiració de Flis i Fran Guerra. El pivot seria el millor del partit (28 de valoració), però la seva acceleració final no serviria perquè els gallecs completessin la remuntada.

   

  El Prat manaria gairebé a plaer (18-32), arribant a guanyar per quasi 20 punts de diferència (27-44) al final del segon període (31-49). D’aquest 31 a 49 es passaria al 69 a 72 mancant quatre minuts, després que Guerra activés tots els seus recursos (69-72).

   

  Al final, però, la sang freda de Forcada, Ortega i Ros duria el CB Prat fins al vuitè triomf de la temporada, resultat que deixa el vinculat de la Penya cinc partits per sobre de la zona de descens (8/10).

   

  El paper dels vinculats

   

  Xabi López-Arostegui: 15 punts (6/10 en TC), 7 rebots i 18 de valoració en 31 minuts.

  Sergi Costa: 3 rebots, 1 recuperació i 6 de valoració en 9 minuts.

  Óscar Amo: 6 punts, 6 rebots i 4 de valoració en 13 minuts.