L’oposició critica Albiol per voler organitzar un acte de partit en un espai municipal

  0
  IMG_5916.JPG

  09/09/2014 – El PPC tenia previst organitzar un sopar a la Casa Clara del parc de Ca l'Arnús; l'oposició assegura que només pot celebrar-hi actes l'Ajuntament i el critiquen per confondre administració i partit.

  Emmarcada dins la conferència política organitzada aquest cap de setmana al BCIN, el PPC tenia previst dur a terme un sopar, la nit de divendres, a les instal·lacions de la Casa Clara del Parc de Ca l’Arnús, recentment reformada de la mà d’empreses privades amb motiu de la Badalona Home Design. La idea, però, va aixecar ràpides reaccions dels grups de l’oposició, que van titllar l’acte com un “abús de poder” per part de l’alcalde Garcia Albiol.

   

  En un comunicat, CiU Badalona va advertir que “no es pot fer un acte de partit en un edifici de propietat municipal que no està pensat per a acollir actes que no siguin organitzats per l’Ajuntament” o que no comptin “amb la col·laboració” consistorial. I és que, segons va apuntar el líder convergent, Ferran Falcó, “ni tan sols hi ha un preu públic per al seu lloguer”. “Un nou exemple de com Albiol confon l’Ajuntament amb el seu partit”, etzibà Falcó.

   

  ICV-EUiA es va unir a la crítica i va subratllar que la Casa Clara “no disposa de la regulació pertinent per tal que entitats, organitzacions i ciutadania en facin ús per a esdeveniments propis i públics”. A més, van recordar els ecosocialistes, el parc de Ca l’Arnús tanca al vespre i el sopar està previst fins a les 12 de la nit, el que hagués suposat ampliar l’horari d’obertura i les conseqüents despeses. “És molt preocupant que estiguem governats per que confon l’administració amb el partit i pensen que poden gaudir del patrimoni de Badalona per les seves festes privades”, afirmà el regidor Àlex Mañas.

   

  Finalment, el partit va decidir suspendre el sopar, segons fonts internes, degut al risc de pluja, mesura que va evitar més polèmica. No obstant això, des de l’Ajuntament van apuntar, el mateix divendres, que l’acte es fonamentava en l’article 23 de l’ordenança fiscal, relatiu a l’ocupació municipal, pel qual el partit hauria desembutxacat un preu de lloguer de 3,19 euros per metre quadrat d’ús.