L’oposició deixa plantat Albiol a l’ofrena institucional de la Diada

  0
  IMG_6742.JPG

  12/09/2014 – PSC, CiU i ICV-EUiA no assisteixen a l'ofrena com a protesta pel "menyspreu" que, diuen, el PP té cap a la festivitat de la Diada i el Tricentenari.

  Diada de sorpreses ahir a la plaça de la Plana de Badalona, que acollia els actes oficials organitzats pel Consistori, com cada any. Dimecres ja se sabia que el grup municipal de CiU no assistiria a l’ofrena institucional en “resposta al menyspreu del govern del PP cap al Tricentenari i el moviment social i polític del 9 de novembre” i com a protesta pel comportament d’un alcalde que, diuen, “no és l’alcalde de tothom, és un delegat del PP a Badalona”. La sorpresa va esclatar quan el govern del Partit Popular va aparèixer sol a l’acte. Els regidors del PSC i d’ICV-EUiA van seguir els passos de la federació i van decidir no participar de l’ofrena conjunta de l’Ajuntament, en la que, normalment, participen els 27 regidors del Ple.

   

  Els socialistes van explicar que el PP mostra “despreci cap a aquest acte” i que l’essència de la festivitat “s’ha anat perdent des del primer any del govern d’Albiol”. “Avui s’ha constatat que Albiol viu aïllat de la societat civil i política; ha fet una ofrena ell sol i ha marxat”. La coalició, per la seva part, considera que l’Ajuntament “hauria de liderar la Diada”, i “això no passa a Badalona”. “El tarannà del PP fa que cada cop vingui menys gent i impedeix una ofrena unitària. Avui hem reivindicat el dret a decidir el nostre futur; no podem fer una ofrena amb aquells que volen impedir aquesta presa de decisió”.

   

  El batlle ‘popular’, respecte de l’absència ‘sorpresa’ de PSC i ICV-EUiA, va assegurar ahir que no sabia “res, però acostumen a fer coses tan rares” que no es va sorprendre. “Ningú els ha trobat a faltar”, etzibà. Pel que fa a la ‘plantada’ de CiU, que també s’havia queixat durant tota la setmana de l’incompliment d’un acord de Ple per incloure els actes del Tricentenari al programa oficial, el govern local argumenta que una part de la moció ja es va complir, amb l’acollida, al barri de Sant Roc, de l’exposició itinerant 300 anys després, de la mà de la Generalitat i amb la col·laboració del Museu de Badalona. La segona part, la col·locació d’una placa commemorativa a la platja, queda pendent de materialitzar, expliquen, “ja que no hi ha hagut temps suficient per tirar-ho endavant i s’està cercant la partida per fer-ho properament”.

   

  Compromís pel Dret a Decidir

  Una estona després dels actes institucionals a la plaça de la Plana, els representants del Pacte Local pel Dret a Decidir van fer entrega a alguns regidors de l'Ajuntament, a les portes de la Casa de la Vila, d'un document pel qual la institució es compromet a participar de la consulta del 9 de novembre. A l'acte van ser-hi presents edils del grup municipal de CiU, d'ICV-EUiA i un del PSC, que van rebre l'escrit de la mà de l'exalcaldessa Maite Arqué, presidenta del moviment local. Es tracta d'una iniciativa inclosa dins la campanya 'Ara és l'hora' que s'ha dut a terme a molts municipis de Catalunya. Dins dels parlaments, protagonitzats per Arqué i el president d'Òmnium Badalona, Jordi Ballesteros, es va lamentar que, durant l'entrega, no es pogués comptar amb la participació dels components del govern municipal, encapçalat a Badalona pel Partit Popular.

   

  Mosaic i marxa de la Comissió 11S

  Dimecres a la nit, la Comissió Onze de Setembre de Badalona va organitzar els seus propis actes commemoratius a la plaça dels Països Catalana, que van començar amb un sopar popular. Després de l’àpat va tenir lloc l’encesa d’una estelada gegant feta amb espelmes, que va precedir a les actuacions de les colles de cultura popular. Enguany, l’acte comptà amb la intervenció de l’escriptora badalonina Sílvia Soler. Finalment, es va realitzar la marxa de torxes fins a la plaça de la Plana, on es va llegir el manifest i es cantaren El cant de la senyera i Els Segadors.