L’oposició exigeix un ple extraordinari per parlar dels pisos de lloguer social

  0
  oposició.JPG

  15/11/2012 – ICV-EUiA, PSC i CiU volen conèixer tots els detalls sobre la situació de cada vivenda que es va ofertar i dels adjudicataris i preadjudicataris.

  ICV-EUiA, PSC i CiU van sol·licitar dimarts la convocatòria d’un ple extraordinari amb l’objectiu de demanar explicacions al govern local del PP sobre la situació dels pisos destinats a lloguer social que l’Ajuntament va adjudicar fa uns mesos.

   

  L’oposició exigeix que es posi a la seva disposició els acords entre consistori i entitats financeres propietàries dels habitatges cedits pel lloguer; els criteris d’adjudicació i les puntuacions assolides tan pels adjudicataris com per les famílies que varen quedar fora de la oferta; el nomb e de persones adjudicatàries i preadjudicatàries dels habitatges, així com el nombre de vivendes ofertes, la seva ubicació, estat, trets i data en la qual poden o han estat ocupades per part dels seus nous arrendataris; nombre de famílies que ja han pogut entrar a viure a l’habitatge que aquest programa els ha destinat, preadjudicataris que no han pogut accedir a viure, així com la situació de les famílies que no han pogut accedir al pis i quins suports reben i rebran per part de l’administració local mentre no ho puguin fer.

   

  El regidor ecosocialista Àlex Mañas va assegurar que “només 100” de les famílies que van presentar una sol·licitud varen accedir a la selecció final realitzada mitjançant els barems anunciats per l’executiu. El socialista Jordi Serra manifestà que s’ha “amagat informació” a l’oposició que s’ha anat coneixent poc a poc i que en un “termini de 15 dies” l’Alcalde haurà de convocar un ple on, esperen, es posin totes les cartes sobre la taula. L’edil de CiU Mercè Rius considera que tot això no hagués acabat així si el PP hagués inclòs els pisos de les entitats bancàries a la borda d’habitatges oficials de l’Ajuntament, en compte d’articular una “gran operació propagandística plena de dubtes”.

   

  Els tres grups esperen que el ple serveixi per trobar “solucions efectives i justes per a les persones adjudicatàries i preadjudicatàries, així com per a les que van quedar excloses del lloguer social”.