“Mai hauria pensat que un candidat a la presidència del Barça ens podia arribar a enganyar”

  0
  223

  El president del CF Badalona explica el perquè no s’ha finalitzat l’acord d’absorció del Badalona Futur de Toni Freixa

  Ens pot explicar perquè els nostres lec- tors entenguin el creuament de retrets entre el CF Badalona i el Badalona Futur SAD d’aquests darrers dies?

  Sí. Hi ha un acord d’absorció signat entre dues entitats, el CF Badalona del qual sóc màxim accionsta i el Badalona Futur del qual Toni. Freixa és el president i també màxim accionista. Aquest acord signat diu que acabada la temporada el CF Badalona absorbirà el Badalona Futur. Se li ha comunicat al senyor Toni Freixa que volem exercir el nostre dret del contracte poder finalitzar l’absorció davant notari i no han firmat. Han incomplert el contracte.

  Quin creu que és el motiu pel qual no han firmat la fusió per absorció?

  Volien continuar al club i a la ciutat. Han reconegut que han estat en un club modèlic i que se’ls ha deixat treballar. Volien que el club renovés unes persones les quals nosaltres ja no estàvem interessades, com el càrrec manager general del senyor Toni Freixa, entre d’altres. Aquests càrrecs suposaven una despesa de més de 200 mil euros per temporada. Se’ls hi va dir que només cumpliríem els acords firmats.

  Segons les seves paraules, els dirigents del Badalona Futur us han fet una espècie de xantatge amb seguir a Badalona?

  Exacte. Ens han assegurat que com no hem accedit a les seves noves peticions la seva idea és mantenir-se a la ciutat, jugar en l’estadi municipal com una entitat més de Badalona. El Badalona Futur, antic Costra Brava, ha jugat a l’estadi perquè estaven legalment sota el paraigües del CF Badalona per l’acord d’absorció. Si aquesta absorció no s’ha finalitzat, el Badalona Futur no podrà jugar a l’estadi municipal.

  Us heu trobat amb més dificultats aquest darrer tram de la temporada? 

  Sí. Ens han segrestat les xarxes socials del C.F. Badalona. La persona que portava les xarxes dels dos clubs no ens ha permès recuperar els accessos. Només hem pogut recuperar Twitter. Hem presentat una demanda.

  S’ha pronunciat l’Ajuntament de BadaLona sobre la seva postura en aquest conflicte?

  L’Ajuntament de la ciutat ha mostrat silenci. Ens han traslladat la intenció que se solucioni la situació. En canvi, el Badalona Futur de Toni Freixa assegura que té el suport institucional del Consistori. Jo estic convençut que la llei es farà complir i no es podran quedar a Badalona.

  En aquest moment, com queda el paquet accionarial del C.F. Badalona SAD?

  La majoria accionarial (95%) del C.F. Badalona SAD la formem tres persones i el 5% restant pertany a l’agent de jugadors Rubén Ortiz i el seu advocat.

  Quina és la situació actual del C.F. Badalona i del Badalona Futur?

  En aquest moment el C.F. Badalona SAD té deute 0 i números positius en aquest exercici. Per tant, el que està en una situació de deute és el Badalona Futur de Toni Freixa, que ja venia amb un deute anterior i d’altres d’aquesta temporada. Els números exactes els coneix el Consell d’Administració presidit per Toni Freixa.

  Econòmicament el CF. Badalona SAD es troba amb deute zero, però esportivament, en quina situació està el club ara mateix?

  El nostre entrenador, Santi Álvarez, serà presentat en els pròxims dies. De fet, ja vam dir que amb absorció o no, seria el nostre míster. Estem en un moment de converses amb jugadors perquè passin a formar part de la plantilla del C.F. Badalona SAD.

  Veient com ha acabat tot, creu que hagués estat millor no haver dut a terme aquest procés de fusió per absorció?

  Estic penedit i decebut. No m’esperava aquest final. Entenia que un candidat a la presidència del Barça no seria capaç de fer això. Tot es va fer fruit de la il·lusió de mantenir a l’equip en la mateixa categoria en la qual ens trobàvem.

  Quin missatge donaries a l’afició després que l’absorció no hagi acabat bé i que el seu club de tota la vida hagi de jugar a la Tercera Federació?

  En el futbol, la memòria històrica és molt curta. Sóc el mateix que vaig aconseguir desencallar la construcció de l’estadi i eliminar els deutes del club. Per tant, estem en una situació econòmica bona amb un deute a zero. En l’esportiu, construirem un bon equip capaç d’enganxar a l’afició.

  Respecte al conveni sobre la gestió de l’Estadi Municipal, jugar en Tercera Federació l’afectarà?

  No, només queda respectar el conveni de gestió del 90% Badalona i 10% Seagull. El C.F. Badalona SAD va posar el seu patrimoni en mans de l’Ajuntament per a construir aquest estadi. En temes d’igualtat, el club va apostar per una secció femenina i ho vam voler compartir amb el Seagull, però no han volgut. Respecte a als Dracs, l’ex alcaldessa, Dolors Sabater, va dir quan va signar el conveni amb el Badalona que en aquest estadi només es podia jugar a futbol. Així i tot, hem cedit al fet que juguessin en alguns moments en l’Estadi a futbol americà. No estem en contra dels Dracs i considerem que el millor és que l’Ajuntament els hi faci un camp. Per això no entenem aquesta agressió contínua.

  Afectarà el patrocini de l’Ajuntament amb el C.F. Badalona la nova categoria?

  L’any passat, l’Ajuntament va aportar zero euros tant al Badalona Futur de Toni Freixa com al C.F. Badalona SAD perquè l’equip va descendir i existia una clàusula que especificava que si això succeïa el patrocini s’havia de tornar a concursar. Ara mateix el patrocini està caducat, però si l’Ajuntament vol, en dos mesos podem tenir el contracte de patrocini que en el seu moment teníem.

  Per últim, en quin punt està el manteniment de les instal·lacions on participen?

  El camp de Montigalà el gestiona l’Ajuntament i crec que ha de reflexionar. El servei de manteniment que van crear no va funcionar. Estem en el segle XXI i no podem tenir instal·lacions municipals sense aigua. L’Ajuntament de Badalona ha fet el ridícul durant tot l’any. Hem sol·licitat una reunió a l’alcaldia per a intentar posar fi a aquests problemes. En canvi, estem encantats amb la gestió d’Engestur a l’Estadi Municipal.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí