Mal acaba el que mal comença (77-68)

0
    28

07/10/2017 – Segona derrota del Divina Joventut a la lliga, a la pista de l’Obradoiro (77-68). Un desastrós primer quart ha condicionat les opcions dels verd-i-negres, que no han estat al mateix nivell que en el debut contra el Barça.

07/10/2017 – Segona derrota del Divina Joventut a la lliga, a la pista de l’Obradoiro (77-68). Un desastrós primer quart ha condicionat les opcions dels verd-i-negres, que no han estat al mateix nivell que en el debut contra el Barça.  El 23-7 en el marcador i el -4 de valoració global dels jugadors de Diego Ocampo en els primers 10 minuts ho diuen tot de la mala posada en escena de la Penya, que malgrat aconseguir remuntar sempre ha anat a remolc. A més, en els moments clau,  quan semblava que es podia girar la truita, els verd-i-negres s’han condemnat amb els seus propis errors, alguns d’infantils.
    La nul·la aportació de jugadors que han de ser referents en atac també ha estat determinant.  Patrick Richard, de nou titular jugant de base, s’ha descentrat en el primer quart, on ha perdut tres pilotes, i ja no ha tornat al partit. Només ha llançat un cop a cistella i ha acabat amb un sol punt de tir lliure i un -3 de valoració, mentre que Kulvietis, líder ofensiu contra el Barça,  tampoc ha aparegut: només 2 punts, també des de la línea de personal.
    Jerome Jordan, tot i no estar bé físicament,  ha aguantat l’equip amb 16 punts, 6 rebots i 23 de valoració,  ben acompanyat per Tomasz Gielo (15 punts) i Xabi López-Arostegui (11), però ha faltat més aportació ofensiva de la resta.  Per rematar-ho, la Penya ha perdut la batalla del rebot (36 a 24) i això no li ha permès córrer, mentre que defensivament ha concedit massa bàsquets fàcils dins la zona. Com a dada, l’Obradoiro ha signat un 63% en tirs de 2, amb Artem Pustovyi (17 punts) i Radovic (15) de botxins.
    Segon quart esperançador
    La millor imatge del Divina Joventut s’ha vist en el segon parcial. Amb Mavra sortint des de la banqueta per aportar intensitat defensiva i més criteri en atac, els d’Ocampo han aturat la sagnia dels primers 10 minuts per arribar vius al descans, sumant 29 punts (42-36). Després d’arribar a perdre de 17 punts (25-8), semblava que el més difícil ja estava fet, però els verd-i-negres no han consumat la remuntada en la represa. Han arribat a situar-se a només tres punts després d’un triple de Xabi López-Arostegui (52-49). I la història s’ha repetit en l’últim quart, amb dues noves aproximacions en el marcador (59-55 i 65-60). En les tres ocasions, però, han aparegut els errors en el moment més inoportú i l’Obradoiro no els ha perdonat.
    Al final del matx, Diego Ocampo ho tenia clar: “Hem sortit sense tensió i hem estat així tot el primer quart.  Després hem trobat el ritme, però hem comès errors absurds, sobretot en moments clau, quan havíem tornat a entrar dins del partit”. “Ens ha faltat reduir tots aquests errors i més aportació de més jugadors, però no hem de personalitzar. El més important és que tothom sumi”, ha afegit el tècnic verd-i-negre, que ara tindrà per fi una setmana sencera per poder preparar el següent compromís, la visita a l’Olímpic de l’Iberostar Tenerife (diumenge 12.30h).