Maldonado: “Els jugadors no han avançat com esperava. És culpa meva”

  0
  Salva-Maldonado-ACB-PHOTO_1454864713_3788986_1000x666.jpg

  10/05/2016 – El tècnic del FIATC Joventut analitza els principals errors comesos aquesta temporada i fa autocrítica.

   

  Un cop salvada la categoria, Salva Maldonado ha accedit a fer balanç de la trajectòria traçada per la Penya al llarg de la present edició de la Lliga Endesa. Amb la sinceritat que sempre caracteritza el tècnic adrianenc, l’entrenador del FIATC Joventut enumeraria alguns dels principals mals que ha petit l’equip al llarg de l’exercici 2015-2016.

   

  “El problema és que durant tot l’any no hem tingut un objectiu clar. Almenys un objectiu que es pogués dir en veu alta. El fet de començar molt bé i de venir d’una temporada brillant ens ha condicionat. Ningú s’atrevia a dir que l’objectiu era salvar-se”, apuntava en primera instància.

   

  “Sempre hem estat mirant amunt i avall. Per tant, l’objectiu s’ha anat construint al llarg de la temporada. Ens feia falta estar matemàticament salvats per deixar d’estar en una situació d’incertesa. S’ha d’acceptar la situació i treballar per competir bé en els dos pròxims partits”, afirmava Maldonado a continuació.

   

  Segons el preparador adrianenc, “en els partits contra els rivals de la zona alta i de la zona baixa hem vist on estava el límit de l’equip”. Contestant a la pregunta de si en algun moment havia vist perillar la salvació, el tècnic responia amb màxima claredat: “No he patit per baixar, perquè hi ha clubs que han estat tota la temporada a sota de tot, però sí que m’ha preocupat el fet que durant la segona volta hem necessitat quatre partits per guanyar-ne un”.

   

  La no millora

   

  Mirant cap al passat, Salva Maldonado construiria el seu particular relat de la temporada. “Des d’un punt de vista molt directe, penso que nosaltres vam fer un bon inici gràcies a la bona inèrcia del curs passat. Mantenir a part del bloc t’aporta això i, a més, el calendari va ser favorable, ja que ens va tocar jugar contra equips acabats de construir”, valorava.

   

  “Això ens va anar molt bé en termes de resultats, però després els mesos van passant i la lliga t’acaba demostrant quin és el teu nivell real”, afegia el tècnic.

   

  Per l’entrenador del FIATC Joventut, una de les claus que justifiquen la irregularitat que ha tingut la Penya ha estat l’escassa millora que ha experimentat el bloc.

   

  “És cert que a nivell individual l’equip no ha millorat al llarg de l’any. Això, en gran mesura, és culpa de l’entrenador. En general, els jugadors no han avançat en la línia que nosaltres esperàvem. Algun jugador sí que ha millorat, però han estat pocs. No hem aconseguit construir un equip que anés a molt més al llarg de l’any”, reconeixia.

   

  A banda d’aquest problema, la Penya 2015-2016 ha comptat amb altres handicaps. “La qualitat de l’equip és inferior a la de l’any passat i la configuració de la plantilla ha estat arriscada, amb només deu fitxes professionals. També ens ha mancat lideratge dins del vestidor. Tot aquest cúmul de situacions ens han dut fins a un escenari que costa reconèixer, però que és així”, afirmava per acabar.