Maldonado, l’embaràs i el part de final de temporada

  0
  juventut-rionatura5.jpg

  12/05/2015 – El tècnic del FIATC Joventut ha fet servir una metàfora ben curiosa per referir-se a les sensacions que té l’equip en aquest últim tram de la lliga.

   

  Sens dubte, el gran problema que ha sofert la Penya al llarg de tota la segona volta ha estat l’acumulació sistemàtica de lesions. Els problemes físics, patits en la majoria dels casos pels jugadors més veterans, van trencar durant moltes setmanes la dinàmica d’equip, posant en risc la qualitat dels entrenaments i dificultant la preparació dels partits.

   

  Ara, a dues jornades pel final de la fase regular i amb l’objectiu a tocar, sembla que tot fa menys mal, tot i que l’acumulació de minuts segueix pesant. “A dia d’avui, no tenim cap jugador lesionat. Ara bé, crec que al 80 per cent dels jugadors els fa mal alguna cosa”, explicava Salva Maldonado, a pocs dies d’enfrontar-se a l’UCAM Múrcia.

   

  El tècnic del FIATC Joventut comparava l’estat físic i emocional de l’equip al d’un “embaràs”. “Ara estem en la setmana 38 i ens en falta una. Estem a punt de parir. Normalment, sempre tens ganes de parir, però tampoc et vols perdre el procés”, relatava Maldonado abans de la sessió matinal d’entrenament de la Penya.

   

  L’entrenador verd-i-negre assegurava que l’equip “ha lluitat molt durant totes aquestes setmanes per arribar a aquest punt. El grup està entrenant bé i ara els dolors són menys dolorosos”.

   

  “Ningú ens treu els minuts acumulats a les cames, però també és cert que ara veiem el part més a prop. Esperem tenir un bon final”, afegia Salva Maldonado, continuant amb la metàfora inicial.

   

  Sobre l’última victòria aconseguida a Fuenlabrada, el tècnic reconeixia que el FIATC Joventut ha fet “un pas endavant impostant, mantenint per darrere als rivals directes”.

   

  Ara, però, és l’hora de controlar les emocions. “Sempre que estàs a punt de culminar un objectiu apareixen els nervis per poder completar-lo. Diumenge tenim l’oportunitat de fer-ho. Juguem contra un rival que, si ens derrota, es fica de ple en la lluita i ens posaria pressió de cara a l’última jornada”, advertia Maldonado.

   

  De la mateixa manera, l’entrenador de la Penya ressaltava que, en aquest final de lliga, “en certa manera va bé jugar amb aquest punt de pressió. Si més no, això ens farà estar concentrats”.

   

  Per preparar de forma correcta el duel contra l’UCAM, Salva Maldonado té clara quina ha de ser la mentalitat del grup: l’ambició. “L’ideal per nosaltres seria arribar a les 20 victòries. Sabem que per estar a la zona alta de la classificació no podem perdre més a casa. Cal ser sòlids per aspirar a més coses”, apuntava el tècnic verd-i-negre.

   

  En darrer terme, l’entrenador del FIATC Joventut tancava la seva compareixença a peu de pista valorant les principals armes del pròxim rival de la Penya: el Múrcia de Diego Ocampo.

   

  “L’UCAM Múrcia ve amb molta moral, després de guanyar dos partits per 20 i 30 punts. Compten amb un joc exterior perillós, amb els bases generant molt i amb els alers anotant molt de tres. En general diria que és un equip bregador i amb caràcter”, declarava Maldonado.