Maldonado: “L’energia compensa les mancances tècniques i tàctiques”

  0
  Salva-Maldonado-Joventut-ACB-PHOTO_ARAIMA20141024_0272_45.jpg

  17/11/2015 – El tècnic del FIATC Joventut analitza com arriba l’equip al partit contra el Real Madrid, després de sumar el quart triomf consecutiu a la Lliga Endesa.

   

  L’inici de temporada protagonitzat per la Penya està trencant la majoria dels registres aconseguits durant els últims anys. El bloc de Salva Maldonado ha sabut aprofitar les sinergies creades durant el curs anterior per guanyar tots els partits jugats fins ara, a excepció del de la Fonteta.

   

  Malgrat haver hagut de conviure amb les lesions des de l’inici de l’ACB, el conjunt verd-i-negre sembla haver trobat la fórmula per aconseguir que les baixes no afectin el rendiment del grup.

   

  “Una cosa no té relació amb l’altre. Acumulem quatre victòries seguides, però després cal analitzar quines situacions hem viscut durant la setmana. Venim d’entrenar molts dies amb Vidal de base i amb Llovet d’aler”, explicava Salva Maldonado en la prèvia del Real Madrid.

   

  “Portem algunes setmanes sense ser dotze jugadors i això ha fet que el nivell dels entrenaments baixi. Si s’ha notat en els partits? Doncs no gaire”, afegia el tècnic, deixant clar que els problemes físics sí que els estan afectant en el treball del dia a dia.

   

  Segons Salva Maldonado, el FIATC Joventut ha pogut solucionar les dificultats en forma de lesions “posant molta energia en cada acció i aprofitant la confiança que ens ha donat la dinàmica guanyadora que estem passant”.

   

  Amb la disponibilitat de Demond Mallet sense confirmar, la Penya haurà de pensar en una via alternativa per cobrir la posició de base contra el Madrid, ja que la presència a pista del base nord-americà no està, ni de bon tros, assegurada.

   

  “Els problemes en la posició de base els intentarem cobrir amb els jugadors que pensem que ens poden ajudar més. A hores d’ara, aquest jugador és Vidal, perquè Sans està jugant més de dos al Prat, tot i que també ho pot fer de base”, aclaria Maldonado.

   

  Analitzant els motius que han dut la Penya a començar tan bé la temporada, l’entrenador adrianenc se centrava en la tipologia de jugadors que el club ha aconseguit retenir. Jugdors amb cor, implicació i guanyadors.

   

  “L’equip ha mantingut l’energia i les ganes. Això ens permet compensar les dificultats i les mancances que tenim des del punt de vista tècnic o tàctic”, explicava Salva Maldonado durant la seva compareixença davant dels mitjans.

   

  El potencial del rival no canvia res

   

  El pròxim diumenge (19:30h), el FIATC Joventut rebrà a l’Olímpic el Real Madrid de Pablo Laso, vigent campió de lliga, de Copa i de l’Eurolliga. Sens dubte, el potencial de la plantilla blanca és desmesurat, però la Penya no canviarà gens el seu guió de partit habitual.

   

  “El Madrid està jugant a un nivell ofensiu superior, amb més de 100 punts de valoració per partit. En atac juguen molt bé, però en defensa estan patint més”, apuntava Salva Maldonado, iniciant la seva valoració del pròxim rival de la Penya.

   

  “La diferència entre els dos equips és molt gran; molt més de la que marca la classificació. Nosaltres estem amb moral i jugarem fidels a la nostra fórmula. L’any passat vam estar a punt de guanyar-los i pensem que la línia a seguir és aquesta”, assegurava l’entrenador adrianenc per tancar la prèvia.