Maldonado: “No em preocupa que alguns jugadors no entenguin per què no juguen”

  0
  JOV-BAS (21).jpg

  07/02/2013
  El tècnic verd-i-negre parla sobre els jugadors que s'han quedat partits sense jugar, la feina dels pivots, el Prat, el professionalisme de l'ACB i el pressupost de la Penya

  Aquesta és la 2a part de l'entrevista a Salva Maldonado que publicàvem a la nostra edició de paper. Podeu llegir la 1a part, en la que l'adrianenc fa balanç de la 1a volta de la lliga, clicant aquí.

  Alguns jugadors s'han passat una sèrie de partits sense jugar. Et preocupa que no ho entenguin?

  No, no em preocupa. Els que s'estan quedant sense jugar són jugadors que ja saben quines són les normes o quina és la meva filosofia en quant a rotacions. Porten 2-3 anys aquí i ja havien passat per aquesta situació. L'avantatge o la força dels equips està en el rendiment de la gent. El que dona el rendiment és tenir continuïtat, i la continuïtat s'agafa als entrenaments i a la pista. No em preocupa perquè això també ajuda al seu creixement com a jugadors. Els veig entrenar cada dia i no veig jugadors entregats a aquesta situació. L'altre premissa que tinc és no donar minuts gratuïts o de les escombraries. La gent ja sap com penso, m'agrada donar minuts de qualitat, útils.

  Podria ser un veterà el que és quedés uns partits sense jugar?

  Podria ser. Jo no li donaria tanta importància a qui juga a hores d'ara i qui no. Aquests jugadors han tingut molts moments en els que han jugat. El cas del Suàrez és el més diferent. Ell va entrar l'any passat quan vam tenir una baixa importantissima i hi havia jugadors que no continuarien. En Nacho Llovet ha passat per aquesta etapa anteriorment i s'ho ha treballat en els entrenaments. Això seguirà sent així i quanta més gent tinguem involucrada millor per tots. El jugador que té la confiança li agrada mantenir-la. El que no té sentit és que per tenir contents als jugadors avui juguis tu i avui jo. Això el jugador quan està jugant ho veu i quan esta assegut ho ha de veure.

  Després de l'últim partit vas elogiar l'encert de Shurna i Suàrez que van brillar també gràcies a la feina dels pivots. Creus que la posició de 5 és la més solida de l'equip? 

  Si. Tenim a 2 jugadors veterans que estan molt bé, amb un nivell de competició molt alt als entrenaments i en una posició molt important. Supleixen la manca de centímetres amb experiència. Crec que també podem tenir la posició coberta amb en Nacho, que encara que volem que jugui de 4 també ho pot fer de pivot. Aquests 2 no deixen forats. Crec que és la posició més sòlida que tenim en aquest moment. Excepte el dia del Fuenlabrada, que vam patir molt, s'han complementat molt bé i ens han donat molts minuts de qualitat en una posició on en principi teníem desavantatges. A la posició de 4 tenim jugadors en creixement. Estic molt content amb els jugadors interiors. No hem tingut entrebancs i hem pogut treballar amb una bona base.

  Parlant de pivots, què et sembla el rendiment de Trias?

  Excepcional. Està sent l'MVP de la categoria, i jugant molts minuts amb un rol determinant. Me n'alegro molt bé per ell i per l'Andorra. No em sorprèn perquè ho fa en una posició més de 5, que a la Leb Or desenvolupa amb superioritat. Té l'experiència, l'ambició i la qualitat per fer-ho. Això extrapolat a una altre competició sabem que no és així.

  Què representa per l'entrenador d'un equip ACB tenir un filial del nivell del Prat?

  Permet tenir els jugadors que surten amb 17 anys del teu júnior, que encara no estan preparats pel món professional, en un continu creixement amb treball i competició. Fa de pont entre la categoria júnior i un mon semiprofessional, i fa que el salt sigui a l'ACB sigui menys traumàtic i arribin una mica més preparats. Això és una mina, és molt important per nosaltres. Com més forta sigui la categoria millor. Ens interessaria més que l'equip estigués a la Leb Or que a la Leb Plata perquè el salt seria menor. Estem encantats amb aquesta vinculació. És un dels nostres punts forts que tenim.

  Cada any s'està reduint més el pressupost. És pot fer un equip per competir amb encara menys diners?

  Si, clar. Si els jugadors juguen gratis i jo entreno gratis és pot fer amb zero. Estem arribant a uns límits, no només nosaltres sinó el bàsquet espanyol en general i el de les competicions FEB exponencialment encara més, de màxim perill. Estem en una competició professional que gairebé ja no és professional. Això ha de tenir uns límits. Cal veure què li demanes i què li ofereixes a l'espectador. Ha d'estar equilibrat. Estem en uns punts que no pot baixar més. Si baixa més hem de canviar el xip i potser ser una 2a divisió europea. Com a club s'estan fent les coses bé i s'està trobant l'equilbri òptim. No m'imagino que la Penya pugui seguir baixant pressupost perquè no és pot baixar més.

  Per últim. Aquesta setmana passada vas complir 450 partits a l'ACB. Quin balanç en fas?

  Són 450 d'ACB. No hi ha comptats ni els de competicions europees, ni els de Copa del Rei, ni com a entrenador ajudat a l'ACB, ni com a 1r a equips de la Leb. Són molts partits. Porto 22 anys treballant d'entrenador i aquí va ser el 1r club en el que vaig ser professional. Són molts anys però ha passat ràpid i espero poder treballar del que m'agrada, ja sigui en aquest club o en altres, d'entrenador o a prop del bàsquet base. Espero poder continuar uns anys més.