Maldonado: “Patir és l’única via que conec per guanyar a Manresa”

  0
  salva.png

  29/10/2015 – El tècnic del FIATC Joventut creu que l’ICL és un rival que està jugant sense la pressió que genera obtenir mals resultats.

   

  Està sent una de les sorpreses positives d’aquest inici de temporada. Amb una plantilla low cost i molt treball, l’ICL Manresa ha protagonitzat un primer tram de competició notable, guanyant dos dels tres partits que ha disputat fins ara. La Penya, que visita diumenge el Nou Congost (19h), ja sap que haurà de suar si vol sumar el tercer triomf del curs a la capital del Bages.

   

  “El Manresa està amb moral. Ha guanyat dos partits de tres, igual que nosaltres, i ja saben què és sumar una victòria fora de casa. Si ens derroten, es poden posar en una situació idíl·lica”, valorava Salva Maldonado en la prèvia del partit.

   

  “Parlem d’un rival que està jugant a un nivell alt. Veig el Manresa amb confiança i en evolució. Ara mateix és un equip sense el llast i els dubtes que generen les derrotes”, afegia el tècnic del FIATC Joventut.

   

  El conjunt verd-i-negre prepara el partit amb la incògnita situada damunt d’Alberto Abalde. L’aler gallec continua “tenint complicacions” amb la contusió muscular que el va deixar sense jugar a València, ja que “no acaba de fer net”. Goran Suton, per la seva part, encetaria la setmana amb alguns problemes físics, però ahir ja es va incorporar de nou als entrenaments.

   

  Amb Abalde aturat, Salva Maldonado no dubtarà en comptar amb Nogués si és necessari. L’aler vinculat mai ha jugat al Nou Congost, condició que també compleixen jugadors com Drame i Paul.

   

   “Per jugar allà, l’experiència és un dels aspectes que cal tenir. També disposem de joves que ja porten tres o quatre anys anant a Manresa. És cert que els nostres americans no hi ha anat mai, la resta sí”, comentava Maldonado sobre aquesta qüestió.

   

  El tècnic verd-i-negre, amb passat al Bages, parlava de les singularitats que sempre s’aprecien a la pista de l’ICL. “És una pista petita, calenta i on la gent està molt a sobre dels jugadors. Sempre es donen situacions de màxima dificultat durant els partits. En els últims anys, no recordo cap resultat clar. Un equip marxa, l’altre torna i al final tot acaba igualat”, apuntava.

   

  Segons Salva Maldonado, “el patiment és l’única forma possible per guanyar a Manresa”. L’entrenador adrianenc espera que el FIATC Joventut sigui capaç “d’arribar al final del partit amb opcions i endur-se la victòria cap a casa”.

   

  Per tal d’aconseguir aquest objectiu, el del triomf, Maldonado té clar que la Penya necessitaria la seva versió més sòlida. “El Manresa ja no està en aquella fase de debilitat com a local que va patir en anys anteriors”, advertia el tècnic del conjunt badaloní en la prèvia del partit.

   

  Bona nota en el rebot

   

  La pèrdua de dos jugadors importants com Savané i Kirksay, podia fer pensar que el FIATC Joventut patiria més del compte a l’hora de tancar el rebot. De moment, però, la Penya ha superat les primeres tres jornades de la Lliga Endesa sent el segon millor club de la competició en aquesta faceta del joc (37.67 per duel).

   

  “Nosaltres podem patir en el rebot, però a hores d’ara som el segon millor equip de la lliga en aquesta faceta. L’explicació fàcil. L’equip està fent bones defenses i això genera moltes opcions de rebot”, declarava Salva Maldonado.

   

  Segons l’entrenador verd-i-negre, l’equip “n’agafa molts a la cistella contrària, però ens agradaria que el rival en capturés menys a la nostra. Sabem que el rebot ha de ser una feina molt col·lectiva. Hem de picar pedra”.