Maldonado: “Teníem un estatus concret i semblava que no podíem perdre”

  0
  Salva-Maldonado-ACB-PHOTO_ARAIMA20150419_0185_45.jpg

  19/01/2016 – El tècnic del FIATC Joventut assegura que “no passa res” per reconèixer que la lliga de la Penya és la del Manresa, el Tenerife o el Sevilla.

   

  Si alguna cosa bona té Salva Maldonado, a banda dels seus coneixements tècnics, és que parla clar. Ser realista i tocar de peus a terra és el millor plantejament possible per superar una situació adversa com la que viu la Penya. En la prèvia del matx contra el Gipuzkoa Basket, l’entrenador verd-i-negre analitzava la mala dinàmica que arrossega la seva plantilla.

   

  “Si fos senzill canviar-la, ningú tindria problemes. L’últim partit és la conseqüència de jugar a un nivell que està agafat amb pinces contra un rival potent. Pots competir durant alguns minuts, però quan la cosa es torça et treuen els colors”, afirmava Salva Maldonado.

   

  “La moral és un tema bàsic i les derrotes és evident que no te n’aporten. Intentarem mostrar als jugadors què no estan fent bé des del punt de vista tècnic i individual i deixar clara quina és la nostra realitat vers la competició”, afegia l’entrenador, explicant què està intentant fer el cos tècnic per corregir la situació.

   

  Amb la sinceritat que sempre el caracteritza, Maldonado deixava clar en la prèvia del desplaçament a Sant Sebastià que el grup ha de tenir ben present quina és la seva nova realitat.

   

  “No passa res per dir que som molt inferiors al Baskonia o que la nostra lliga és la del Manresa, el Tenerife i el Sevilla. Teníem un estatus concret i semblava que no podíem perdre contra aquests equips. Tampoc pot ser que ajupim el cap. Hem de mirar les coses de cara”, valorava el tècnic verd-i-negre davant dels mitjans de comunicació.

   

  En relació al Gipuzkoa Basket, Salva Maldonado és plenament conscient que el FIATC Joventut es prepara per enfrontar-se a “un rival directe”. “No ens hem de sobrepressionar. La pressió l’ha de tenir el Gipuzkoa perquè juga a casa. Nosaltres ja la tindrem durant la segona volta, quan rebrem a tots els adversaris de la nostra lliga a l’Olímpic”, apuntava.

   

  El tècnic espera un partit “de màxima tensió, igual que els duels que ens esperen durant la segona volta contra els equips que estem situats en la zona de patiment”.

   

  El joc interior i el nou fitxatge

   

  En les últimes hores, la Penya ha accelerat els contactes per contractar un pivot, posició que Salva Maldonado vol reforçar. El principal candidat és Milovan Rakovic, ex jugador del Dominion Bilbao Basket i actualment sense equip.

   

  “No és un tema de joc. Nosaltres estem donant voltes a una situació de quatre pivots amb màxima tensió i exigència física. Per tant, no tenim marge pels petits ensurts típics de cada setmana o per diferents estats d’ànim. Els jugadors necessiten ajuda”, relatava el tècnic de la Penya en relació a la debilitat mostrada pel joc interior badaloní.

   

  L’entrenador del FIATC Joventut té la sensació que es va cometre un error de càlcul a l’hora de configurar la plantilla. “Jugar amb quatre pivots és una situació nova d’aquest any. Crec que vam ser massa optimistes i que ens vam equivocar a l’hora de fer la planificació. S’ha de reconduir perquè qualsevol problema extra suposa una muntanya”, explicava Maldonado a aquest diari.

   

  Tot i així, l’adrianenc tampoc “vol focalitzar el joc interior com el principal mal de l’equip”. “És evident que necessitem experiència i oxigen a la pista. Tot allò que aporti el nou jugador serà benvingut”, sentenciava Salva Maldonado a pocs dies de viatjar cap a Sant Sebastià.