Manel Armengol retrata al Museu la transició dels anys 70′

  0
  72
  Mostra Manel Armengol.jpg

  07/03/2014 – L’exposició d’aquest fotògraf badaloní presenta imatges de la realitat política i social dels anys setanta a Espanya, Estats Units i la Xina.

  La passada setmana es va inaugurar al Museu de Badalona la mostra Manel Armengol. Transicions. L’exposició d’aquest fotògraf badaloní presenta imatges de la realitat política i social dels anys setanta a Espanya, Estats Units i la Xina. La mostra ha estat produïda per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Foto Colectania.

   

  Manel Armengol és periodista de formació i va col·laborar com a fotògraf en els setmanaris locals La Voz de Badalona i Comarca Exprés. Es va fer famós internacionalment l’any 1976, amb el reportatge d’una manifestació pacífica a Barcelona que va ser durament reprimida per la policia. Les imatges, censurades al nostre país, van aparèixer en prestigiosos diaris i revistes estrangers com The New York Times, Newsweek, Time, Stern o Paris-Match.

   

  Després d’uns anys dedicat al fotoperiodisme, Manel Armengol es va centrar en la fotografia d’autor i va publicar diversos llibres amb textos d’autors reconeguts. També ha realitzat exposicions i ha efectuat conferències en diverses universitats i altres centres.

   

  L’exposició presenta les fotografies que Armengol va fer als anys setanta per a reportatges que li encarregaven diversos mitjans. D’aquesta manera es poden veure imatges de tres països que estaven vivint moment de transició: Espanya, Estats Units i Xina.

   

  Totes les fotografies són en blanc i negre i tenen com a protagonistes persones i llocs quotidians com carrers, bars o mitjans de transport. Trenta o quaranta anys després de fer-les, aquestes imatges han adquirit un gran valor històric i testimonial.

   

  Gràcies a la col·laboració de l’autor, la mostra del Museu comptarà amb un apartat monogràfic de fotografies de Badalona, també dels anys setanta. Es tracta dels primers reportatges efectuats per Manel Armengol en què volia posar de relleu les mancances que aleshores patia la ciutat.