Manifest conjunt per demanar l’alliberament del vaixell de ProActiva Open Arms

  0
  25
  Nàpols - reunió.jpg

  16/04/2018 – L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, juntament amb els representants de ProActiva Open Arms, Òscar Camps i Ricardo Gatti, els eurodiputats del grup GUE/NGL, Eleonora Forenza i Miguel Urbán s’han reunit a Nàpols amb l’alcalde de la ciutat italiana,  Luigi de Magestris, per tractar la situació del vaixell de l’ONG badalonina, que es troba  retingut a Sicília des del passat 18 de març a l’espera de la instrucció per part de la fiscalia italiana. Durant la trobada, De Magestris ha mostrat la seva solidaritat amb Open Arms, fet que s’ha escenificat amb la signatura d’un manifest conjunt que demana a la justícia italiana desbloquejar la situació i alliberar el vaixell i crítica a la Unió Europea per la seva política migratòria.

  El Manifest reclama “la necessitat d’una presa de posició per part de totes les institucions per reafirmar la irrenunciabilitat dels drets humans”. En aquest sentit es pronuncia contra “el segrest de l’embarcació d’OpenArms”, i critica les accions de “tipificar com a criminals les organitzacions i els voluntaris que salven vides”. Al contrari, els signants del Manifest conclouen que “l’omissió de l’ajuda als qui creuen el Mediterrani sí que es podria considerar un crim contra la Humanitat”. El Manifest apel·la finalment a la solidaritat internacional i a les institucions democràtiques per dotar del principi d’humanitat a la Unió Europea en polítiques de migració.

  Durant la trobada al Palazzo de San Giacomo, que forma part de la campanya que està realitzant ProActiva Open Arms per trobar suports a Itàlia i Europa, Dolors Sabater ha explicat la importància i arrelament que l’oenagé té a Badalona i arreu de Catalunya, com va demostrar-se amb les múltiples mostres de solidaritat que van sorgir arran el bloqueig del vaixell de l’organització al port de Pozzallo fa més de tres setmanes. En aquest sentit, Sabater ha fet entrega a l’alcalde napolità de la declaració institucional realitzada durant el Ple Municipal del passat mes de març, a la qual van donar suport tots els grups polítics, i ha remarcat “l’orgull i compromís de la ciutat de Badalona amb la tasca que realitza Open Arms”.