MAPA INTERACTIU l Aquest ha de ser el preu de lloguer del teu pis, segons el nou índex

  0
  1782

  Aquest dimarts, el Govern espanyol ha fet públic el nou sistema que ha de permetre regular el rang de preus del lloguer. Vols saber quin ha de ser el preu de lloguer del teu pis, segons el nou índex publicat pel Ministeri d’Habitatge?

  El nou sistema entrarà en vigor a partir del 13 de març i el lloguer dels contractes nous no podrà superar el preu del darrer contracte vigent en els últims cinc anys després de l’actualització anual. En el cas d’un gran tenidor, el lloguer tampoc podrà ser superior a l’índex de referència del preu del lloguer.

   

  Consulta el mapa de l’índex de preu del lloguer

   

  Servirà per alguna cosa?

  Aquest índex només entrarà en vigor quan les comunitats autònomes declarin les seves zones tensades. Fins ara tan sols Catalunya ha manifestat la seva intenció de fer-ho en 140 municipis, entre ells Badalona.

  El Govern espanyol defensa que la mesura permetrà abaratir les quotes, mentre que la Generalitat assegura que no servirà per abaixar-les. El Sistema estatal de referència del preu del lloguer d’habitatge ofereix el resultat de l’explotació de fonts tributàries de les dades sobre arrendaments d’habitatge habitual.

  Cerca el teu pis al sistema estatal de referència de preus de lloguer

  El Ministeri d’Habitatge també et dona l’oportunitat de consultar els valors de referència del preu del lloguer d’un habitatge concret. Pots consultar-lo a través d’aquest cercador, en què es demana introduir la referència cadastral o bé la direcció completa, amb la via i el número.

   

  Consulta el teu pis al sistema estatal de referència de preus de lloguer

   

  En cas de tenir la referència cadastral, també tens l’opció d’introduir el pis, certificat energètic, certificat energètic, any de construcció, estat de conservació i l’alçària. L’índex és capaç de calcular el preu partint d’algunes variables que es generen automàtiques com l’estat de conservació o l’any de construcció.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí